Susma haftalık gazete, ancak uzun bayram tatillerine girmeden önce geleneksel olarak hafta içinde iki kez yayın yapabiliyoruz. Teknik olarak yorucu olsa da, bu dönem gazetenin ekonomik durumuna oldukça katkı sağlıyor. Bu nedenle, sadece biz değil, buradaki yerel basının (yazılı ya da internet gazeteciliği) açısından da bir can suyu oluyor diyebiliriz. Bu hafta olduğu gibi, iki kez yayın yaparak, daha çok bayram mesajlarının yer aldığı bir gazete çıkarıyoruz. Okurlarımız açısından bu durumun rahatsız edici yanları oluyorsa da şimdiden özür diliyoruz. Bu, her gün karşısına geçtiğimiz, izlediğimiz TV, YouTube, Instagram, Facebook gibi platformlardaki reklamları izlemek durumunda kaldığımız bir durum. Yani birbirinin varlığı birbirine bağlı bir durum.

Bu tür mesajlı sayılara destek veren tüm dostlarımıza, okuyucularımıza, abonelerimize çok teşekkür ediyoruz. Bayram mesajlarını sürekli yayınladığımızda aklımda olan bir konuyu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Bayram mesajları alırken siyasetçi veya meslek odası vb. arayarak, kişinin ya da kurumun talebi doğrultusunda mesajı yayınlıyoruz. Susma okurları ve dostlarımız şundan emin olsun ki, aramadan, sormadan kendi kafamıza göre mesaj koyup ardından bugüne kadar ekonomik bir talepte bulunmadık.

Bu nedenle, örneğin CHP’li Belediye Başkanı olup Susma’ya destek olmayan da var, aradığımızda “Hayır, mesaj vermek istemiyorum” diyen AKP’li Milletvekili de var. Önceki sayıda AKP Zonguldak Milletvekillerinin mesajı yoktu, ama aynı zamanda CHP’li Belediye Başkanlarından kimileri de yoktu. Bu gönüllülük esasına uygun olarak burada tutum alıyoruz.

Ancak, bu mesaj verilmedi diye o siyasetçinin ya da ilgili kuruluşun kamu yararına olan haberlerini elimizden geldiğince yayımlamaya devam ettiğimizi ve halkımızın haber alma hakkından mahrum bırakmadığımızı bilinmesini isteriz.

Bayram mesajına değinmişken, bir konuya daha dokunalım. Benim şahsımda, Sol’da, CHP Meclis üyeliği yapmamdan dolayı bazı basındaki arkadaşlarımızın aklına “Abi, senin işin rahat. Zonguldak bölgesinde en çok belediye CHP’de. O nedenle gerek destek gerek abonelik konusunda senden rahat yoktur” gibi söylemlerle karşılaşıyorum.

Çok detaya girmeden birkaç örnekle konuyu kapatalım:

CHP’li Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan bugüne kadar bir kuruş bile Susma’ya gelmemiştir. Kilimli Belediyesi’nde AKP’li Seçkin Özdemir döneminde aboneliğimiz varken, daha sonra bugüne kadar olmamıştır. Arada CHP’li Ali Arslan Kılıç, ikinci dönem AKP’li Kamil Altun da dahil.

Devrek Belediyesi’nde Nadir Saraç, Özcan Ulupınar, Mustafa Semerci de dahil Susma’ya katkıları olmuştur, ama CHP’li Çetin Bozkurt döneminde kesilmiştir ve bir kuruş alınmamıştır.

Çaycuma Belediyesi de benim açımdan çok merak edilen bir konu. Yaklaşık iki yıldır o bölgeye yoğun emek veriyoruz. Onu da yazalım, kimsenin aklında kalmasın.

Basın danışmanlığını dostumuz, kardeşimiz Ahmet Öztürk yaptığından dolayıdır belki, ama AKP döneminde Başkan Mithat Gülşen ile olan geçmiş dostluk ilişkisi (TSO Başkanlığından gelen süre) süresince, başkan olunca kendi bütçesinin uygun gördüğü şartlarda Susma’ya yıllık düzeyde (Susma’nın künyesinde yazan kurumsal abonelik) destek verdi.

CHP’li Bülent Kantarcı da o gelenek gibi, fakat künyede yazılanın beşte birine indirerek yani bugünün parasıyla (1000 TL) bugüne kadar verdi.

Bunun dışında, ne Ahmet kardeşimizin ne de Sayın Kantarcı’nın Susma’ya başka bir dayanışması olmamıştır.

Susma’nın Çaycuma’da güçlü oluşu, halen başkanlık sonrası aboneliği (bireysel) sürdüren Mithat Gülşen gibi birçok dostumuzun ve en önemlisi de büyük fedakarlık gösteren Susma temsilcisi arkadaşımızın çabalarıyla oluyor.

Yani meslektaşlarımın zaman zaman Çaycuma’dan veya diğer CHP’li belediyelere yönelik yorumları ve serzenişleri haklı değil.

Hatta son bilgi olarak Ahmet Öztürk, yeni tasarruf tedbirleri kapsamında kanunun onlara verdiği yetkiden dolayı verilen 1000 TL’nin de artık verilmeyeceğini ilettiğini de buradan bildirelim, meslektaşlarımız da rahatlasın.

Susma 27 yaşında, dost ve gönüllü okurların destekleriyle yoluna devam ediyor. Kimsenin kuşkusu olmasın.

Şimdiden tüm halkımızın, dostlarımızın ve Susma okurlarının bayramını kutluyorum.

Sağlıcakla kalın.