Zonguldak AKP İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle il başkanlığına atanması hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

İl Başkanlığı Ataması

Mustafa Çağlayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla 24 Haziran 2024 tarihinde AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı’na atanmasının ardından yaptığı değerlendirmede, “Partimize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizlere güvenen, inanan ve destekleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Teşekkür Mesajı

Çağlayan, açıklamasında parti teşkilatına ve destekçilerine teşekkür ederek, “Kuruluşumuzdan bugüne kadar özveri ve fedakarlıkla bizlere bayrağı devreden yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, dünyasını değişmiş olanları rahmetle anıyorum. Değerli milletvekillerimize, yol arkadaşlarıma, il yönetim kurulumuza, ilçe başkanlarımıza ve yöneticilerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, belediye başkanları ve meclis üyelerimize, il genel meclis başkanı ve üyelerimize, belde başkanlarımıza ve yöneticilerine, mahalle/köy temsilcilerimize, sandık kurullarımıza, delegelerimize, üyelerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza, destek veren tüm hemşerilerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Çağlayan, partinin büyümesi için herkesi kucaklayarak birleştireceklerini belirterek, “Hiç kimseyi ayırt etmeden derleyip toparlayarak, birleyip birleştirerek, kucaklaşarak partimizi büyütmeye devam edeceğiz. Zonguldak’ımızın il oluşunun 100. yılında Zonguldak şemsiyesi altında birleşerek şehrimize ve hemşehrilerimize hizmet için çalışacağız” dedi.

CHP’li Belediye Başkanı Tahsin Erdem’e Eleştiriler

Basın toplantısında CHP’li Belediye Başkanı Tahsin Erdem’i eleştiren Çağlayan, “Her konuyu mali disipline getiriyor. Onlar Zonguldak Belediyesi’nin yakasını birleştirmekten bahsederken biz şehrin yakasını birbirine bağladık. Daha büyük işlerin peşinde koşup, daha büyük projeler üretmelerini tavsiye ediyorum. Ama ya çöpü toplayamıyorsunuz, paramız yok diyorsunuz. Suları akıtamıyorsunuz, paramız yok diyorsunuz. Her şeyi paraya bağlıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Belediyenin Mali Durumu

Çağlayan, Zonguldak Belediyesi’nin mali durumu hakkında da açıklamalarda bulunarak, “Biz belediyeyi devraldığımızda belediye bütçesinin üç katı kadar borç vardı. Biz belediyeyi bütçenin yarısı kadar borçla devrettik. Belediye bütçesinin yarısı kadar borçla devrettik. Belediye bütçesinin yarısı kadar borçla devrettik. Belediye başkanının para değil, doğru yönetim derdi var. Kasım ayında yapacakları bütçede de herkes görecek. Borç ne kadar? Bütçe ne kadar? Borç, bütçenin kaçta kaçı? 2019’daki kıyaslamayla yaptığımızda doğru rakamlarla bunları vatandaşımızın gözünün önüne sereceğiz” dedi.

Sosyal Belediyecilikten Mali Belediyeciliğe

Sosyal belediyecilikten bahsedenlerin mali belediyecilik yaptığını ifade eden Çağlayan, “Belediyeler hizmet yerleridir. Vatandaşa hizmet, sosyal belediyecilik diye çok konuştular ama mali belediyecilikten dışarıya çıkamıyorlar. Meslekleri sebebiyle de olabilir” dedi.