Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci CHP İl Kongresinde Memurların siyaset yapmasının önündeki engellerin kalkmasını istedi.
Kahveci; “Kamu çalışanlarının siyaset yapma hakkı yatmaktadır. Kamu çalışanlarının siyaset yapma hakkı ne zaman gündeme getirildiyse her zaman yok edilmiştir. Neden? Kamu çalışanlarının siyaset yapmak gerek sağda gerek solda birileri tarafından korkulmaktadır. Arkadaşlar hiç kimse çalışmanın ve azmin önünde duramaz”
Birleşik Kamu-İş Zonguldak İl temsilcisi aynı zamanda Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci CHP’nin Pazar Günü gerçekleşen 35.Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, sağda ve solda yaşanan siyasi kokuşmuşluğa vurgu yaptı.Kahveci konuşmasında şu düşüncelere yer verdi, “Biz sendika olarak Türkiye genelinde emeğin baş savunucusu olmaya devam ediyoruz. Türkiye’de işçi sınıfı tamamıyla yok edilmiştir. Ve burada ki neo-liberal politikalarla ülkemizde köle düzeni başlatılmaktadır. Ülkemizdeki bu emek hırsızlığı son günlerde daha da öne çıkacaktır. Değerli katılımcılar burada önemli bir eksiklik daha var. O da şudur. Siyasi kokuşmuşluğun kökeninde açık ve net olarak söylüyorum. Kamu çalışanlarının siyaset yapma hakkı yatmaktadır. Kamu çalışanlarının siyaset yapma hakkı ne zaman gündeme getirildiyse her zaman yok edilmiştir. Neden? Kamu çalışanlarının siyaset yapmak gerek sağda gerek solda birileri tarafından korkulmaktadır. Arkadaşlar hiç kimse çalışmanın ve azmin önünde duramaz. Kim siyaset yapmak istiyorsa, kim siyaset yapmak istiyorsa, hangi dernek, hangi sivil toplum örgütü olursa olsun mutlaka siyaset yapmalıdır.Bunun önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır, zaten az veya çok siyasetin içindeyiz. Ancak mevcut olan siyasetin içerisinde yerimizi alamıyoruz. Alamadığımız içinde gerek sağda gerek solda siyasi kokuşmuşlukla karşı karşıya kalıyoruz. Bu önemli bir nedendir. Diğer bir neden ise kamu çalışanlarının grevli ve toplu sözleşme yetkisinin verilmemesidir. Bizler yıllardır sokaklarda bunun mücadelesini veriyoruz. CHP bu konuda da bir önerge veriyor ama yetersiz. Mutlaka ama mutlaka grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı verilmelidir. Verilirse işte o zaman işverenle yapılacak görüşmelerden nihai sonuçlar alabiliriz. Biz bunları konuşmayacağız da neyi konuşacağız. Türkiye’de elbette 13 yıldır siyasi iktidarın neyi yaptığı açıkça ortada”dedi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.
