metin kahveciBirleşik Kamu-İş’e bağlı Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Çaycuma Milli Eğitim müdürünün yıl başında yayınladığı mesajın sosyal medyada eleştirilere neden olmasından dolayı Memur-Sen’in Müdürü ziyaret ederek moral verdiğini, arkasında olduğunu imaa etmek amacı taşıdığını dile getirerek, “Ziyaretçiler Çaycuma Milli Eğitim Müdürüne yapılan  eleştirileri ve kınayanlara karşıda iyadeyi  itibar etmeyi de unutmamışlardır”dedi

Kahveci basın yaptığı yazılı açıklamada, “Millieğitim Müdürünün tutumunu kınayanlardan biriside Eğitim İş’tir. Eğitim İş, Çaycuma Milli Eğitim Müdürü yılbaşı eğlenceleri Hıristiyanlık geleneği nedeniyle okullardaki eğlenceleri yasaklama amacının ise bize göre kendi kafasındaki fikirlerin çağdaş, medeni ve bilim toplumu olmak yerine ‘’abdest suyu içmek şifadır ‘’cehaletiyle  hareket ettiği   eleştirisidir. Kısacası sayın müdür içindeki düşünceleri ya da  içindeki kini bir nevi çıkartarak , cumhuriyete, laik eğitime  ve sosyal etkinliklere ne  kadar karşı olduğunu kanıtlamaktadır .  Dünya devletlerinin neredeyse hepsinin evrensel etkinlik haline gelen yıl başı kutlamalarında ne kadar açık olduğu görülürken  bizim ülkemizde yasaklanmanın amacı  yobaz bir gençlik yaratılması yatmaktadır. Çağdaş ve medeni bir dünya yerine orta çağ devrine dönük bir yaşam biçimi istedikleri aşikardır. Yani onlara göre çocuk eğlenmesin, gülmesin, oyun oynamasın, etkinlik yapmasın, sanatla uğraşmasın,  sorgulamasın, araştırma yapmasın, bilimle uğraşmasın , karma eğitim olmamasının yanında  öğrencilerin okullarda ne kadar boş kafayla mezun olursa o kadar mutlu ve memnun olacaklarıdır.

“Çağ dışı bir anlayışa destek vermişlerdir”

Kahveci açıklamasının son bölümünde AKP iktidarına da eleştiri getirdi  ve şöyle dedi, “Böylece AKP 50 yıllık hanedanlık sürdürecek alta kalanın canı çıkacak üstteki ise kef üstüne kef yapacak. İşte eğitimden anladıkları budur. Oysa bu ziyarette   eğitimin Çaycuma’da  daha nasıl  kaliteli hale getirmenin yollarının aranması yada  yanlışları  anlatmak olması gerekirken  tam tersine çağ dışı bir anlayışa destek verdiklerini söylemeleri cehalete  destek verdiklerinin tam bir göstergesidir. Mili ve manevi kültürümüzü cehalet değil medeniyet ve çağdaşlık koruyacağından habersiz olanlar bu ülkeye ve eğitime hiçbir şey veremezler. Bu ziyaretle kara niyetler ortaya çıkmıştır. Onlara göre sadece inançlı onlar, diğerleri değil, Müslümanlığı ellerinden düşürmezler kul hakkını gasp etmeyi de  (müdürler soy kırımı vb)  ihmal etmezler. Sonuçta’’ suç sizde değil sizleri konuşturan da’ demiştir atalarımız   aynı zamanda   ülkemizdeki  basiretsiz siyasette, başarısız muhalefettedir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.