Zonguldak’ta faaliyet gösteren Artvin İli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, basın toplantısı düzenledi.Dernek Başkanı Osman Bekaroğlu’nun düzenlediği basın toplantısında Artvin’in Kafkasör Yaylası ve Cerattepe bölgesinde özel bir şirket tarafından siyanür ile altın arama faaliyetlerine karşı direnen Artvin hakına destek verdiklerini dile getirdi.
Artvinliler Dernek Başkanı Osman Bekaroğlu dernek binasında yaptığı basın toplantısında şu görüşleri dile getirdi, “Artvin’de doğamıza ve direnen halkımıza karşı büyük bir saldırı başlatılmıştır. Artvin Kafkasör Yaylası ve Cerattepe bölgesinde özel bir şirketin siyanür ile altın arama faaliyetlerini durdurmak için, Artvin halkı direnmektedir. Zonguldak’tan bu direnişi selamlıyoruz. Yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen ilgili şirketin hukuk tanımaz tutumu ve bunu meşru gösteren bu iktidar anlayışını bir kez daha kınıyoruz. Bu hukuksuzluğa karşı doğasını koruyan insanlara güvenlik güçleri gazlarla plastik mermilerle saldırmışlardır. Artvin halkı ağaç kesilmesine, doğanın tahrip edilmesine karşı direniyor ve direnecektir. Burada maden arama faaliyetlerini destekleyen zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Yeşil ve doğa yok olursa, yaşam da yok olur. Bizler buna izin vermeyeceğiz. Bizde Zonguldak’ta yaşayan Artvinliler olarak, tüm diğer derneklerle birlikte bu haklı mücadeleyi ve direnişi destekliyoruz”
YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise, olaya tepki göstererek, alınmış olan yargı kararlarının sadece rantı sürdürmek adına çöpe atıldığını söyledi.
Basın toplantısına Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’da katıldı.Toplantı sonrasında Bekaroğlu, Zonguldak’a söyleşi için gelen YARSAV Başkanı Eminağaoğlu’na, Zonguldak’ı simgeleyen madenci heykeli hediye etti.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.
