sergi topluEmirgan Otelde 4-6 Mayıs tarihleri arasında yapılan 20 Kömür Kongresinde kentimiz fotoğraf çılarından Alaaddin Kara’nın “Madenciler” adlı fotoğraf sergisi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına açıldı. 22  adet siyah beyaz  fotoğrafların tamamı kömürün  üretim aşamasını  yansıtan karelerden oluşuyordu.. Kongreye dışarıdan gelen delegelerin fotoğrafları çok eski kareler zannedip sosyal medyada paylaşmaları ilgi çekti.

kara3Alaaddin Kara, “Madenciler” adlı fotoğraf sergisini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine adına açmasını söyle ifade etti:

“Fotoğraflarımın çoğunu fotoğraf karelerinin içinde bulunan madenci arkadaşlarımın kendilerine  hediye ettim. Bir çoğunu sendikaların, sivil toplum örgütlerinin ve Maden Mühendisleri Odasının takvimlerinde kullandım. Kendi fotoğraflarını sendika ve Amelebirliği Misafirhaneleri duvarlarında görmelerinden onure olduklarına şahit oldum.   Geri kalan çerçeveleri de ÇYDD adına sergi açarak özellikle kız çocuklarımızın eğitimi konusunda gayret gösteren bir sivil toplum örgütünün çabalarını öne çıkarmak istedim.

kara2Eğitim aşamasındaki gençlere karşılıksız bursları vermesi; okuma olanağı olmayanlara meslek edindirme kursları açması; çağdaş ve demokratik, laik eğitim konusundaki çabalarına katkı olması benim bu sergiyi açmama neden oldu. Sergiyi gezen delegelerin ve konuşmacıların bazıları da dernek adına kendilerinin de bir şey yapmaları gerektiği düşünerek kendilerini sorguladılar. İşte bu serginin amacı buydu.  Bu anlamda “Madenciler” sergimin amacına ulaştığını düşünüyorum” diyerek görüşlerini açıkladı.

kara 1


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.