demokrasiZonguldak Demokrasi Platformu’da yaptığı değerlendirmede, “Demokratik taleplerini dile getirmek için sokağa çıkanları çapulcu,15 yaşında öldürülen çocuğu terörist ilan edenlerin koltukları ile ilgili sıkıntıya düştüklerinde halkı demokrasiye sahip çıkmaya çalışmasını samimi bulmuyoruz.”dedi.

 

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız Darbe Girişimi neredeyse tüm toplum kesimlerden tepki aldı.Konuyla ilgili açıklamalar devam ediyor.

İşte Demokrasi Platformu’nun açıklaması,

“15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız Darbe Girişimi demokrasi adına bir kara leke olarak belleklerimizdeki yerini alacaktır.Darbe; radyo ve televizyon kanallarında okunanbildirilerle toplumun yaşadığı sıkıntılara değinir ve dile getirilen şikâyetlerin askeri yönetimin iş başına gelmesiyle çözümleneceğini vurgular.Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizdeki darbecilerde yapılmış ya da yapılmaya teşebbüs edilmiş tüm darbe girişimleri ile halkın şikâyetlerine tercümanlık yaparak her türlü sıkıntının giderileceğini söylemişlerdir.Ancak hiçbiri sıkıntıları gidermediği gibi özgürlükleri kısıtlayarak en başta demokrasiye darbe vurmuşlardır. Bizler bugüne kadar iş kollarımızla ilgili yaptığımız tüm eylemlerde ve açıklamalarda ülkemizin içine çekilmeye çalışıldığı savaş ile yaratılacak kaos ortamında özgürlüklerin askıya,demokrasinin rafa kaldırılacağını, ekonomik çıkmazın daha da derinleşeceğini halkın yönetenlerden demokratik,hukuk ve laik düzenden yana beklentilerinin yaratılan kaotik ortam bahane edilerek erteleneceğini söyledik,söylüyoruz, söyleyeceğiz.

Yıllardır söylüyoruz bu ülkede bırakın hukukun evrensel normlarını, yasalara bile uymayanlar,alabildiğine azgınlaşan yolsuzluklar,hırsızlıklar, mezhep ayrılıkları ile yurttaşların ötekileştirilmesi, çevrenin talan edilmesi ve ekonomik sıkıntılar AKP hükümetleri zamanında artmıştır.

Demokratik taleplerini dile getirenlerin işten atılması,sürgün edilmesi,sokak aralarında dövülerek öldürülmesi bu ülkenin yaşadığı gerçekler değil midir? Demokratik taleplerini dile getirmek için sokağa çıkanları çapulcu,15 yaşında öldürülen çocuğu terörist ilan edenlerin koltukları ile ilgili sıkıntıya düştüklerinde halkı demokrasiye sahip çıkmaya çalışmasını samimi bulmuyoruz.Ancak onların bile bir gün demokrasi ve hukuk için halka çağrı yapmasını oldukça manidar buluyoruz.Söylemiştik hukuk ve demokrasi birgün herkese gerekli olabilir.

Darbelerden çok çekmiş insanlar olarak kim ne adına teşebbüs ederse etsin demokrasi dışı her türlü girişime karşı olduk,karşı olacağız.Darbe korkusu ile yarın, bugünleri de aramamak dileğiyle demokrasimize sahip çıkıyor, askeri ve sivil darbelere karşı olduğumuzu bir kez daha söylüyor ve sivil, asker, polis tüm halkımızı sağduyuya davet ediyoruz.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.