Ocak 2017 tarihinde 100.sayısını kutlayan Şehir, kültür ve edebiyat dergisi 101.sayısında ilk defa ikinci baskısını yaptı.
8 Şubat’ta 59’uncu yaşına basan, toplumcu gerçekçi edebiyatımızın önemli isimlerinden Ahmet Erhan’ın “Oğul” şiiriyle açılan derginin dosya konusunu yine bu şairimiz oluşturuyor.
Rüştü Onur’un vasiyeti, İbrahim Tığ ve Celal Ş. Telci’nin vefası Şehir dergisi 101’inci sayıya ulaşarak 2.baskısını yaptı. Derginin, Ahmet Erhan dosyasında akademisyen ve müzisyen Cemal Melik Dıvarcı’nın yazısı, Ertan Yılmaz’ın mektubu ve Serap Aslı Araklı’nın şiiri var.
Derginin vefa sayfalarında Orhan Veli, Enver Gökçe, Müfide Güzin Anadol, Kerim Korcan ve İbrahim Yıldız da var. Hüseyin Alemdar 2016’nın 16 Şiir Kitabı başlıklı yazısıyla geçtiğimiz yılın öne çıkan kitaplarını irdeliyor. Şehir dergisine sinema yazılarıyla önemli katkılar sunan Büşra Biçer’in yazısı Zeki Demirkubuz’un “Yeraltı” filmi üzerine. Şiirsel denemesinde Asım Öztürk “Rengin Yorgunluğu” diyor. Şehir’in daimi ve vefalı yazar ve şairi Döndü Açıkgöz ise “Sevme Biçimi”ne odaklanıyor. Mehmet Özçataloğlu eleştirel bakışla 2016’dan 2017’e geçişin ipuçlarını veriyor.
İyi hikâyeci, özgün kalem Şeyma Koç’un öyküsü yılın iyi ve çarpıcı öykülerinden biri olmaya aday. Şehir’de öne çıkan şairler ise; Halil İbrahim Özcan, İbrahim Oluklu, Kuzey Genç, Hıdır Işık, Barış Erdoğan, Şerif Temurtaş, Tahsin Şimşek, Baran Ayzer, Cevat Ok, Mehmet Ali Çelikel çevirisiyle Thomas Gray, Yunus Sarıgül, Yalçın Ülker, Atila Er ve Şerif Tezgörenler.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.
