Türkiye Sosyal Tarih Araştırma Vakfı (TÜSTAV) yayınladığı bilgi notunda Fevzi Kavuk için şu ifadelere yer verdi, “Türkiye’nin ilk sosyalist muhtarı Fevzi Kavuk, TÜYAP Bursa Kitap Fuarı’nda anılıyor. Nilüfer Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Sendikası’nın düzenlediği etkinlikte, Fevzi Kavuk’un Türkiye İşçi Partisi’nden yakın çalışma arkadaşı, gazeteci-yazar, Vakfımızın üyesi Attila Aşut, şairAtaol Behramoğlu ve Nilüfer Belediyesi Kültür Müdürü, araştırmacı yazar Güney Özkılınç konuşmacı olarak yer alacaklar.
Köylü önderi olarak Türkiye sosyalist mücadele tarihinde iz bırakanFevzi Kavuk, muhtarlık yaptığı Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Müşküle köyünde, Nâzım Hikmet’in vasiyetini yerine getirmek amacıyla ilk çınarı diken insandı.
“Çınarlı Köyün Muhtarı Fevzi Kavuk” konulu söyleşi, 19 Mart Pazar günü saat 18.15-19.15 arasında, Kitap Fuarı’ndaki Cumalıkızık Salonu’nda gerçekleştirilecek. Etkinliğe, Fevzi Kavuk’un aile üyeleri ve köylüleri de katılacak.
17 Şubat 2017’de Bursa’da 86 yaşında ölen Fevzi Kavuk’un yaşamöyküsünü anlatan ve Hasan Öztürk’ün kaleme aldığı, Vakfımız yayını “Çınarlı Köyün Muhtarı” adlı biyografik romanın yeni baskısı da Fuar süresince “ÇİNİKİTAP Standı”nda okurlarla buluşacak.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.
