TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi’nin gündeme bomba gibi düşen boşaltılması vs. tepkiler gelmeye devam ediyor.

Kamuoyundan, Kite örgütü, siyasi parti temsilcilerinden haberlere gelen yorumlarda, “Bu binada sosyal hizmet olarak lokal hizmeti de verildiği herkes tarafından biliniyor. Ancak önemli bir gerçek herkesten, özellikle halktan saklanıyor. Mevcut bina aynı zamanda TMMOB Maden Mühendisleri Odası  tarafından üyelerine yönelik yönetsel ve yasal hizmetlerin verildiği bir yer. Bunun dışında Oda salonu, Oda’ nın Bilimsel kongrelerinin, sempozyumlarının, çalıştaylarının ve sosyal etkinliklerinin plânlandığı bir yerdir. Bu çalışmaların ürünleri bu binada üretiliyor. Ayrıca kentteki sivil toplum örgütlerinin ve özellikle Zonguldak Kültür ve Eğitim  vakfının söyleşi, sendikalar, meslek ve kitle örgütleri, panel,ve kültürel tüm etkinlikleri bu salonda halkla buluşuyor.

Önemli bir ayrıntı daha gözden kaçırılıyor. O da TMMOB  ve bağlı odaların  Anayasamızın 135 maddesine ve 6235 sayılı TMMOB   Kanunu’na göre ‘Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Odaları olduğudur.

Halka açılmaktan bahsedenler bu yapılanları nereye koyacaklar.

Maden Mühendisleri Odasının tüm alanları zaten halka açık konumdadır.”denildi