İktidarların gündeminde üvey evlat muamelesi gören emekliler, bu kez ülke genelinde birleşerek taleplerini iktidara yönelttiler.

Çalışma yaşamında, ister kamu emekçileri olarak bağlı sendikalardan,isterse Türk-İş, DİSK, HAK-İş’te üye olmuş ve yıllarca çalışma sonrası emekli olmuş milyonlarca işçi-memur emeklisi bu kez birleşme kararı aldıklarını duyurdu.

Kendilerini, “AK Saçlılar” olarak tarif eden emekliler basın açıklaması yaptılar.Aralarında Zonguldak Temsilcisi, Ülfet ÇETİN’inde yer aldığı basın açıklamasında şu görüşler dile getirildi, “ Maalesef gençliğimizden kalma birlikte çalışma kültürümüz çok gelişkin olmasa da, eylemde ve söylemde bir araya gelemesek te YAN YANA olmaya karar verdik. Saflara, cephelere bölünmüş bölük pörçük toplumumuzda bu yepyeni ve alışılagelmedik girişimin tüm emeklilere ve emekçilere ilham vermesini diliyoruz.”

“Yıllarını fabrikalarda, ofislerde, dairelerde çalışarak saçlarını ağartmış biz emekliler sesleniyoruz. Giderek yüz binlercemiz farklı derneklerde, platformlarda, oluşumlarda bir araya geliyoruz. Maalesef gençliğimizden kalma birlikte çalışma kültürümüz çok gelişkin olmasa da, eylemde ve söylemde bir araya gelemesek te YAN YANA olmaya karar verdik. Saflara, cephelere bölünmüş bölük pörçük toplumumuzda bu yepyeni ve alışılagelmedik girişimin tüm emeklilere ve emekçilere ilham vermesini diliyoruz. Amacımız sadece emekliler olarak haklarımızı savunmak, yaşam koşullarımızı iyileştirmek için mücadele etmekle sınırlı değil, aynı zamanda suyu sıkılmış bir limon gibi bir kenara atılmış olmaktan kurtulmak, ilerlemiş yaşımıza rağmen halen bir işe yaradığımızı görmek ve göstermektir de.  Bu konu ile ilgili çağrımızı gençliğinde TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK sendikalarında, çeşitli memur ve öğretmen sendikalarına üye olmuş, çalışmış ve şimdi de var olan tüm farklı emekli oluşumlarında tanınan ve faal olan arkadaşlarımızın imzası ile sizin ve kamuoyunun bilgisine ekte sunuyoruz.

Ülfet ÇETİN-Zonguldak, Serap AKPINAR-İzmir, Yusuf BAĞAKAR-İstanbul, Fahriye DAMAR-Karaburun/İzmir,

Prof. Fevzi DEMİR-Sığacık/İzmir, Halit ERDEM-İstanbul, Ayşe GÜLMEN-İzmir, Memnune KARDAŞ-Çanakkale,

Yılmaz KÖPRÜCÜ-Balıkesir, Ufuk SAKA-Fethiye, Celal SONUVAR-Mersin, Haluk SOYSAL-Gaziantep,

Selçuk SÜZEN-Gebze/Kocaeli, Ömer UZ-Adana, İlhan YAVUZ-Altınoluk/Edremit, Salih YİĞİT-Bozburun/Marmaris


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.