Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, 12 askerin şehit düşmesi nedeniyle TBMM’de ortak bildiri konusunda imza koymayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki gösterdi

TBMM’de AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ortak bildiri imzaladı.CHP ortak bildiriye imza atmayarak TBMM’ni olağanüstü toplantıya çağırarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da Ülkeden neden ‘Yas’ ilan etmediğini sormuştu.

Ortak bildiriye imza atmayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i eleştiren AKP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan özetle şu görüşlere yer verdi: “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Yüce Meclisimizde partilerin terörü lanetleyen ortak bildirisine imza atmak için şartlar öne sürmesi utanç verici bir tutumdur.

CHP yönetiminin bu tutumu, Türkiye’nin milli güvenliği açısından elzem olan tezkereler konusundaki siyasi savrulmalarının bir devamı niteliğindedir. Mecliste ortak bildiriye katılmayıp imza atmayan CHP yönetimi, kamuoyundaki tepkileri görünce bir bildiri yayınlamak zorunda kalmıştır.

CHP yönetiminin bu tutumu, en temel meselelerde bile pusulası olmayan bir zihniyetin ispatıdır aynı zamanda kendileri içinde bir itirafnamedir.

CHP yönetiminin bu tavrı, CHP’ye gönül vermiş vatandaşlarımızın terörle mücadele konusundaki yüksek desteği ve hassasiyeti ile de çatışmaktadır.

Kuşkusuz milletimiz bu çirkin siyasi hesapların değerlendirmesini zamanı geldiğinde en iyi şekilde yapacaktır. CHP üst yönetimi seçim kaygısıyla ne yaptığını bilememektedir. Seçimlerde destek bulma kaygısıyla terör örgütlerine destek veren siyasi figürlerin gönlünü kazanmak için ve onlarla ittifak yapabilmek adına ne yaptığını bilemeyen bir tutum içerisindedirler.

Bu nedenle ki geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanımızın terör örgütü yandaşlarının yüzlerine bakarak söylediklerini üstlerine alınmış ve sonrasında cevap verme gereği hissetmişlerdir. Her şey ayan beyan ortadadır. Genel başkanlık kongresinde durdukları selamdan niyetleri belliydi. Şüphesiz ki Selahattin Demirtaş’a “selam durandan” “hazır ol” a geçenden başka bir şey beklenemezdi. CHP yönetiminin milli hiçbir meselede milletten yana duruş sergilemediğine milletimiz defalarca tanıklık etmiştir. Bu yaşadığımız son olayda da türlü bahaneler üreterek terör örgütlerine karşı bir davranış sergilemekten kaçınmalarını da yine Yüce Türk Milletine havale ediyoruz” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.