Emek Partisi Zonguldak İl Başkanı Ateş Türeli, enflasyon ve hayat pahalılığına karşı insanca bir yaşam ve güvenceli bir gelecek için işyerlerinde ve yaşam alanlarında örgütlenerek mücadele etme çağrısında bulundu
Gerçek Enflasyon %127,2: Asgari Ücret, Kamu Emekçileri ve Emekli Maaşları Yetersiz!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı enflasyonunu %2,93, 2023 yılı için enflasyonu ise %64,8 olarak açıkladı. Ancak, Halkın güvenmediği resmi enflasyon oranları, alternatif hesaplamalarla sarsılıyor. Enflasyon Araştırma Grubu’na göre, gerçek enflasyon geçen ay %4,12, yıl bazında ise %127,2 olarak gerçekleşti. Bu durum, 2023 yılı içinde temel tüketim maddelerinin fiyatının en az ikiye katlandığını gösteriyor.
Hükümetin İflas Politikası: Emekçiler Reel Ücret Kaybına Mahkum Ediliyor!
TÜİK’in şaibeli rakamları üzerine belirlenen emekli ve memur maaş zamları, emekçileri açıkça enflasyonun altında ücret artışlarına mahkûm ediyor. Hükümetin, reel ücretleri düşürme stratejisinin kurbanları olan emekçiler, yaşanan ekonomik sıkıntıların bedelini ödüyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in övdüğü enflasyon düşürme planı, reel ücretleri düşürerek halkın tüketim talebini azaltma stratejisine dayanıyor. Şimşek’in açıklamaları, halkın sağlıklı bir şekilde tüketim yapabilmesi adına yapılan çabaları göz ardı etmekle suçlanıyor.
Çözüm: Sermayenin Yüksek Kârlarından Taviz Verilmeli!
Ülkedeki enflasyonun temel nedeni, işçi ücretlerinin reel enflasyona ayak uyduramaması değil, şirketlerin enflasyon ortamında elde ettiği yüksek kârlardır. Son iki yılda en büyük 500 sanayi kuruluşu kârlarını dört kat artırmıştır. Hükümetin izlediği politikalar nedeniyle yükselen enflasyonu düşürmenin yolu, bunun yükünü emekçilere yüklemek değil, sermayenin kazançlarından taviz vermektir.
Türeli: “Mücadele Ederek Geleceğimizi Kazanmalıyız!”
Türeli, “İşçiler, emekçiler olarak mücadelemizi sürdürmeli ve geleceğimizi kazanmalıyız.” dedi.

sitesinden daha fazla şey keşfedin
Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.
