Zonguldak, 29 Ocak 2024 – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, İktidarın sağlık politikasındaki eksikliklere ve hastanelerdeki randevu sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı
Sorunlar Bitmek Bilmiyor, Sağlıkta Acil Çözüm Şart
Ülkemiz genelinde ve Zonguldak’ta sağlık alanındaki sorunların giderek arttığını belirten Dural, doktor ve sağlık personeli açığının hizmetlerin aksamasına neden olduğunu ifade etti. Muayene için randevu almanın birçok dalda 1 ay sonrasına ertelendiğini vurgulayan Dural, “Bu durumda vatandaşlarımızın sık sık sorduğu soru, ‘Hastanede tanıdığınız biri var mı?’ oluyor. Bu bekleyiş sürecinde hastaların durumu kötüleşebiliyor, hatta birçoğu kendiliğinden iyileşme şansını kaybediyor. Sağlık hizmeti, temel bir insan hakkıdır, ancak maalesef devletimiz bu hakkı vatandaşlarından esirgemektedir” dedi.
Şehir Hastaneleri: Bütçede Kara Delik Oluşturuyor
Dural, şehir hastanelerinin bütçede ciddi bir kara delik oluşturduğunu dile getirerek, “Hasta garantili şehir hastaneleri, bütçeden ayrılan pay ile devletin müteahhit şirketlere rant sağlamasına neden olmaktadır. Bu kaynaklar doğru kullanılsaydı, devlet onlarca hastaneyi kendisi yapabilirdi. Ancak bugün geldiğimiz noktada, ülkemizin sağlık sorunları daha da derinleşmiş durumda” diye ekledi.
Doktorlara Verilen Değer Azalıyor, Sağlıkta Devrim Şart
Dural, ailelerin kısıtlı imkanlarla yetiştirdiği doktor çocuklarını “giderlerse gitsinler” yaklaşımıyla değersizleştirenleri eleştirerek, “Halkın iktidardan umudu kalmamış, kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Sağlık hizmetlerinde devrim yapılması ve sorunlara acilen çözüm bulunması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Başkan Dural’ın basın açıklaması, sağlık alanındaki sorunlara dikkat çekerek, halkın sağlık hizmetlerindeki beklentilerini gündeme taşıdı.

sitesinden daha fazla şey keşfedin
Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.
