Zonguldak’ta örgütlenme çalışmalarını sürdüren Tüm Emekli-Sen temsilciliği, 2024 yerel seçimleri öncesi basın açıklaması yaparak, eşit koşullar talebinde bulundu ve yerel yöneticilerden çeşitli beklentilerini açıkladı.

Eşitsiz Seçim Koşullarına Karşı İtirazlarını Dile Getirdi

Emekli-Sen Zonguldak temsilciliği, Türkiye’de siyasi partiler arasında eşit koşulların sağlanmadığına dikkat çekti. Açıklamada, iktidar bloğunun seçimlere doğrudan müdahil olduğu ve siyaset kurumlarının eşit olmayan yarışa itirazsız katıldığı vurgulandı. Emekli-Sen, bu durumu kabul edilemez bulduklarını belirterek, emekli topluluğunun seçimlerde belirleyici bir kitle olduğunu ifade etti.

Yerel Yöneticilerden Beklentiler Açıklandı

Emekli-Sen Zonguldak temsilciliği, seçilecek yerel yöneticilerden çeşitli beklentilerini sıraladı. Bu beklentiler arasında 65 yaş altı emeklilerde ulaşımın yüzde 50 indirimli olması, sosyal ve kültürel aktivasyon merkezlerinin açılması, ücretsiz bakım merkezleri oluşturulması, belediye meclis toplantılarına emeklilerin fahri olarak katılımının sağlanması gibi maddeler yer aldı.

Emekli-Sen Zonguldak: “Destekleyeceğimiz Adaylar Emekten Yana Olmalı”

Açıklamada, Tüm Emeklilerin Sendikası olarak yerel seçimlerde, belirttiğimiz taleplerimize olumlu yaklaşan ve gerçekleştirilmesi için çaba sarf edecek olan, emekten-emekçilerden-emeklilerden yana belediye başkan adaylarını ve meclis üyelerini, muhtarları destekleyeceğimizi kamuoyuna duyururuz.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.