Zonguldak Tabipler Odası, meslektaşları Dr. Metin Pehlivan hakkında yapılan yanıltıcı ve haksız iddiaların ardından bir basın açıklaması yayınladı.

Dr. Metin Pehlivan, 9 Ağustos 2021 tarihinden itibaren Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde tıbbi onkoloji uzmanı olarak görev yapmaktadır. 8 ay boyunca tek başına bu alanda hizmet veren Dr. Pehlivan, hiçbir zaman poliklinikten hasta kabul etmemezlik yapmamıştır. Ulusal basında da yer aldığı üzere, hasta yoğunluğu herkes tarafından bilinmektedir.

Meslektaşımız hakkında sosyal medya ve bazı basın kuruluşları tarafından başlatılan linç kampanyasına karşılık bu açıklama yapılmıştır. Öne sürülen iddiaların aksine, Dr. Metin Pehlivan’ın 22 Mart Cuma günü hastaneden izinli ayrıldığı sırada herhangi bir hasta ölüme terk edilmemiştir. Bahsi geçen hasta için Bursa’dan gelen bilgi eksikliği nedeniyle, Dr. Pehlivan acil servise gelen hastaya poliklinikte yardımcı olabileceğini belirtmiştir. Ancak onkoloji hastalarında genellikle başka tıbbi problemler de bulunmaktadır. Dr. Pehlivan’ın, son klinik durumu hakkında bilgi almadığı bir hastaya, izinli olduğu bir zamanda telefonla müdahalede bulunması tıbbi teamüllere ve mantığa aykırıdır.

İlgili basın kuruluşunun tamamen tek taraflı ve eksik bilgilerle Dr. Metin Pehlivan’ı toplum önünde suçladığı haber, açıklığa kavuşturulması gereken bir durumu yansıtmaktadır.

Sonuç olarak, Dr. Metin Pehlivan’ın izinli olduğu bir dönemde hastaya bakmamakla suçlanması kabul edilemez. Bu nedenle, Dr. Pehlivan, kendisine iftira atan ve hakaret eden kişiler ile basın kuruluşları hakkında yasal işlem başlatmıştır.

Sağlıkta şiddetin bu kadar yoğun yaşandığı bir dönemde herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz.”denildi


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.