Etkinliğe Yoğun Katılım

Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Vakfı’nın (ZOTEV) düzenlediği 11’inci geleneksel pilav günü etkinliği, okul bahçesinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinlikte, 1990-1994 yılları arasında mezun olan 48 kişiye plaket takdim edildi. Zonguldak Belediyesi eski Başkanları Muharrem Akdemir ve Secaattin Gonca, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Yardımcısı Ercan Gebeş, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan ZOTEV Mütevelli Heyeti Başkanı Erol Şeref ve Yönetim Kurulu üyeleri ve birçok eski mezun bu özel güne katıldı.

Müzik ve Halk Oyunları Gösterileri

Etkinlik boyunca müzik dinletisi sunulurken, okulun halk oyunları ekibi de gösteri gerçekleştirdi. Katılımcılara nostaljik ve eğlenceli anlar yaşatan etkinlikte, eski mezunlar özlem ve hasret giderdi, şakalaşıp eğlendi.

ZOTEV Başkanı Fikret Zaman’ın Konuşması

ZOTEV Başkanı Fikret Zaman, açılış konuşmasında, Zonguldak’ın en eski okulu olan bu okulda okumaktan her zaman gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Cumhuriyetle yaşıt olan bu okul, tarih boyunca Türkiye’nin madencilikle ilgili mühendislerini yetiştirmiştir. 1945’ten bugüne kadar eğitim-öğretim okulumuzda sürmüştür. Bu okuldan bakanlar, milletvekilleri, mühendisler, doktorlar, avukatlar ve öğretmenler çıkmıştır. Bugün gerçekten hepinizin şahsına münhasır güzel bir havada yan yana geldik. 1995 yılından bugüne kadar okulumuzda vakıf olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum.”

Okul Müdürü Muhammet Yıldız’ın Konuşması

Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Yıldız, geleneklerin önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Geleneklere sahip çıkmak değerlidir. Bunların sürdürülmesi, sahiplenilmesi ve vefa unutulmamalıdır. Biz burada bunları yaşıyoruz. Geçmişi güzelliklerle, başarılarla dolu iyi insanlar yetiştirmiş bir okulda eğitim aldığımız için gururluyuz. Okul hatıraları yıllar geçse de unutulmaz. Aynı sıralarda oturan insanlar olarak benzer güzellikler yaşadık. Bu okulda okumak bize her zaman gurur vermiştir. Bu nedenle bu yapıya ve geniş ailesine destek olmak için daha çok çalışacağız. Amacımız, gelecek nesillere daha donanımlı ve başarılı bir okul bırakmaktır.”

Mütevelli Heyeti üyesi Tuna Aratoğlu

Son olarak Okul mezunları adına, ZOTEV Kurucularından ve Mütevelli Heyeti üyesi Tuna Aratoğlu, konuşma yaparak, tüm mezunları Vakfa üye olmaya ve dayanışma içinde olmaya davet etti.

Bugün, ZOTEV Kurucu üyelerinden ve okuldan mezun olmuş öğrenciler adına sizlere hitap etmek üzere buradayım. Teknik Anadolu Lisesi Vakfı’nın 29. kuruluş yıl dönümünü kutlayacağımız bu anlamlı günde, hepinizi saygıyla selamlıyor ve hoş geldiniz diyorum.

Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı, 11. geleneksel pilav gününü düzenledi. Bahçemizde gerçekleşen bu özel gün vesilesiyle 1990-1994 yılları arasında okulumuzdan mezun olan 48 öğrencimize plaket takdim ettik.

Başkan olarak burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı Başkanı Fikret Zaman ve okulumuz müdürü Muhammet Yıldız’ın yaptığı konuşmalarda belirttiği gibi, bu okulun bir parçası olmaktan ve bu eğitim kurumundan mezun olmaktan her zaman gurur duyuyoruz.

Bu okul, Zonguldak’ın en eski eğitim kurumlarından biridir ve tarih boyunca Türkiye’nin madencilikle ilgili mühendislerini yetiştirmiştir. Okulumuzdan birçok önemli kişi yetişmiş ve ülke yönetiminde, kamu hizmetinde önemli roller üstlenmiştir.

Misafirlerimiz ve sevgili öğretmen arkadaşlarımız, okulumuzun düzenlediği bu geleneksel etkinliğe hoş geldiniz. Geleneklere sahip çıkmak ve onları yaşatmak önemlidir. Geçmişte yaşadığımız güzelliklerle dolu bu okul hatıraları, unutulmaz anılarımızı paylaşmamıza vesile oluyor.

Zaman geçse de, burada edindiğimiz dostluklar ve deneyimler bizim için değerlidir. Aynı sıraları paylaştığımız arkadaşlarımızla bu güzel anıları hatırlamak bize gurur veriyor. Bu nedenle, okulumuza ve vakfımıza destek olmak için daha çok çalışacağız.

Ben Tuna Aratoğlu, 1962 yılında bu okuldan mezun oldum. Vakfın kuruluşu hakkında birkaç söz söylemek istiyorum. 1988 yılında, Çelikel Lisesi’nde öğretmenlik yapıyordum ve her yıl düzenlenen pilav günlerine katılıyorduk. Bir öğretmenler gününde, okulumuzun müdürüyle konuşarak öğretmenlerimizi kutlamak için okula gitmeyi teklif ettim. Ardından vakıf kurulması fikri doğdu ve ben de bu sürece katkıda bulundum.

1995 yılında vakfın kuruluşu gerçekleşti ve birçok mezunumuzun desteğiyle büyüdü. Bu vakıf, okulumuz için birçok önemli projeye imza attı ve öğrencilere maddi destek sağladı. Ancak son yıllarda üye sayımızda bir azalma yaşandı ve bu nedenle vakfımıza daha fazla destek bekliyoruz.

Vakfımızın amacı, eski mezunları bir araya getirmek ve okulumuza destek olmaktır. Lütfen vakfımıza üye olun ve bu değerli kuruma katkıda bulunun. Birlikte, okulumuzun ve vakfımızın daha da güçlenmesini sağlayalım.

Etkinlik Coşkuyla Sona Erdi

Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı’nın (ZOTEV) düzenlediği 11. Geleneksel Pilav Günü etkinliği, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Okulun eski mezunları ve davetliler sanat okulu marşını okudu ve Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin milli sporcularına plaket verildi. Konuşmaların ardından davetlilere pilav, tatlı ve ayran ikram edildi. Birlik ve beraberlik duygusunun ön planda olduğu bu özel günde, geçmişten bugüne nice mezun bir araya gelerek anılarını tazeledi. Etkinlik, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.