Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına yeniden seçilen Derya Akbıyık’ı kutlamak amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.

Devrim Dural’ın değerlendirmeleri:

“Yönetim kurulu üyelerimiz ile beraber sizleri ziyaret etmek istedik. Yapmış olduğunuz kongre neticesinde tekrardan başkan seçilmeniz ve yönetimimizle beraber tekrardan güzel bir sürece başlamanız dolayısıyla ben öncelikle kongrenizin camiamıza, şehrimize, bizlere, sizlere, hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Tebrik ediyorum. Kutluyorum tekrar, çok teşekkür ediyorum.”

Derya Akbıyık’ın değerlendirmeleri:

“Cumhuriyet Halk Partisi bizim için önemli bir parti. Bugün il başkanlığı olarak hem yönetiminizle beraber bize hayırlı olsuna geldiniz. Kongremizi çok kısa süre önce pazar günü yaptık. Sizler de davetliydiniz aslında. O gün kongrede de görmek isterdik. Bugün geldiniz, teşekkür ederim. Bugün CHP günü gibi oldu bizim aramızda. Sabah merkez ilçeyi ağırladık, şimdi de il başkanlığını ağırlıyoruz. Tabii ki başkanlığınız ile cemiyetimizin iyi bir ilişkisi var. Bunlar için teşekkür ediyoruz biz.

Yerel seçimden sonra siyaset gelişmesinden sonra kongreler günleri başladı, bu anlamda hafta sonu hem Ereğli’de kongremizi yaptık. Pazar günü de Zonguldak’ta Gazeteciler Cemiyeti’nin kongresini yaptık. Bugün de sizler buradasınız. Biz teşekkür ediyoruz. 75 yaşındayız. 1949 yılından bugüne gelen bir süreç. Onun için Gazeteciler Cemiyeti ilin en önemli STK’larından biri. Biz de burada ben başkan ve yönetim kurulu olarak ve diğer üye arkadaşlarımızla beraber görev yapıyoruz. Burada tabii ki güçlü Zonguldak’ı yaratmak için elimizden gelen katkıyı sunuyoruz. Güçlü bir belediyeler, güçlü yerel gazeteler olsun diye uğraşıyoruz. Siyasiler de güçlü olsun diye çabamız var. Tabii bu esnada da güçlü de bir yerel basın olsun. Bu şehir böyle diye düşünüyoruz biz. Böyle daha güçlü oluruz. O anlamda bize Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak etkin bir olabilmeye çalışıyoruz. Ben bugünkü ziyaret için Sayın Başkan ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki çalışmada da yine birlikte yol alacağız diye düşünüyorum.”