Gülçin Türkmen: “İsrail’in Katliamları Karşısında Sessiz Kalamayız”

KESK Şubeler Platformu, SES Eş Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Gülçin Türkmen, 27 Mayıs sabahı İsrail Ordusu’nun BM gözetimindeki Refah Kampında yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı yerleşkeye yönelik düzenlediği saldırıya dair Madenci Anıtı’nda bir basın açıklaması yaptı.

İsrail Hükümetinin Saldırıları İnsanlık Suçudur

Gülçin Türkmen, siyonist ve ırkçı İsrail hükümetinin uluslararası emperyalist güçlerden aldığı destekle insanlık suçu işlemeye devam ettiğini belirtti. 27 Mayıs sabahı Refah Kampı’na düzenlenen saldırıda onlarca insanın yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını ifade eden Türkmen, katliamı lanetleyerek yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

İsrail, Uluslararası Hukuku Hiçe Sayıyor

Türkmen, silahsız ve sivil insanlara yönelik bu saldırının Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail Ordusu’nun Refah Bölgesi’ndeki operasyonlarını durdurma kararının ardından gerçekleşmesinin manidar olduğunu vurguladı. İsrail’in açıkça dünyaya meydan okuduğunu ve insanlık değerlerini ayaklar altına alarak katliamlara devam edeceğini ilan ettiğini söyledi.

Gazze’deki Saldırılar İnsanlık Trajedisine Dönüştü

Türkmen, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda 36 binden fazla sivilin hayatını kaybettiğini ve 82 bine yakın insanın yaralandığını belirtti. Saldırıların insani değerlerden yoksunluğu ve barbarlığı temsil ettiğini, İsrail’in savaş ve insanlık suçu işlediğini ifade etti. Yaşamını yitirenlerin konacağı morgun, yaralıların tedavi göreceği hastanelerin dahi kalmamış olmasının, karşı karşıya olunan insanlık trajedisini gösterdiğini dile getirdi.

Savaştan Kazanan Savaş Tüccarlarıdır

Türkmen, savaştan kazananların sadece savaş tüccarları, halkın sırtından zenginleşenler ve ülkeyi savaşla, çatışmalarla, toplumsal kutuplaşmalarla ve baskıyla yöneten rejimler olduğunu belirtti. İnsanlığın bu barbarlığı durdurmak sorumluluğu ve göreviyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Katliamların ve barbarlığın durdurulmaması halinde işlenen savaş suçlarına ortak olunacağını ifade etti.

Barış ve Diyalogla Çözüm Şart

Türkmen, yeni katliamların yaşanmaması, sivillerin ölümüne yol açan saldırıların talimatlarını verenlerin savaş suçları mahkemesinde yargılanması için derhal girişimlerde bulunulması gerektiğini söyledi. İsrail hükümetinin saldırılarının durdurulması, ateşkesin sağlanması ve insani yardımlara yönelik engellemelerin kaldırılması gerektiğini vurguladı. Sorunların barış ve diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Filistin Halkına Destek Çağrısı

Filistin halkının dünyadan ve Türkiye’den hamaset ve timsah gözyaşları değil, çözüm için acil somut adımlar beklediğini belirten Türkmen, Filistin halkına yönelik ablukanın derhal kaldırılması, İsrail’in işgal ettiği topraklardan geri çekilmesi ve İsrail ile yapılan siyasi, askeri ve ekonomik tüm anlaşmaların iptal edilmesi gerektiğini ifade etti. KESK olarak, Filistin halkının bağımsızlık mücadelesinin yanında olduklarını belirten Türkmen, Filistin halkına ekonomik ve sosyal her türlü desteğin sağlanması gerektiğini söyledi. Filistinlilerin hak eşitliğini tanımayan hiçbir çözümün kabul edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Dayanışma ve Barış İçin Mücadele

KESK olarak Filistin halkı ve emekçileriyle dayanışma içerisinde olmaya, savaşa karşı barışı savunmaya ve bu doğrultuda mücadeleyi, dayanışmayı yükseltmeye devam edeceklerini belirten Türkmen, açıklamasını bu mesajlarla sonlandırdı.