Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Esnaf Kredi Faizlerinin Artırılmasına tepki gösterdi. Topaloğlu Esnaf Odalarının sessizliğine de vurgu yaptı.

Bu Faiz Artışını Kabul Etmiyoruz!
Esnaf Kredi Faizleri Eski Oranlara Çekilsin!

Hükümet, dar gelirli kesimleri mağdur etmeye devam ediyor. Bunun son örneği, esnafların günü kurtarmak ve çarkı çevirmek için bin bir güçlükle çektiği esnaf kredilerine yönelik yapılan faiz artışıdır. Kamu bankası Halkbank, ekonomik koşulları gerekçe göstererek esnaf kredisi faiz oranlarını artırmıştır. Bu artış, doğrudan biz tüketicilere yansıyacaktır.

Tüketicilere Zam Kaçınılmaz Olacak

Esnaf, bu krediyi ödeyebilmek için sattığı ürünlere ve verdiği hizmetlere zam yapmak zorunda kalacaktır. Bu da biz tüketiciler için daha yüksek fiyatlar anlamına gelecektir.

İktidarın Çifte Standardı

Öte yandan, iktidar büyük sermayeye dokunmaya cesaret edememektedir. Büyük sermayenin vergi borçları silinirken, bu sermaye grubuyla yapılan hiçbir sözleşmeye dokunmayan iktidar, küçük esnafı ve dar gelirli tüketiciyi perişan etmektedir.

Esnaf Odalarının Sessizliği

Ne yazık ki, esnaf odalarının sesi bu konuda hiç çıkmamaktadır. Esnaf odaları artık iktidarın arka bahçesi haline gelmiştir. Esnaflar, dayatmacı tek taraflı sözleşmelerle perişan edilmiştir. Bu durum düzeltilmeli ve esnaf kredi faiz oranları eski düzeyine çekilmelidir.