Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren GERSAN Elektrik’e, “İşbaşı Eğitim Programına” katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

OSB’ler Üretim ve İstihdam Merkezleri Olmaya Devam Ediyor

Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamada, ilde bulunan organize sanayi bölgelerinin (OSB) önemli üretim ve istihdam merkezleri olmaya devam ettiği vurgulandı. Kdz. Ereğli, Alaplı ve Çaycuma OSB’leri, farklı sektörlerde faaliyet gösteren birçok işletmeye ev sahipliği yaparak bölge ekonomisine ve iş gücüne önemli katkılar sağlıyor.

Kdz. Ereğli OSB’de Yoğun Üretim

Kdz. Ereğli OSB, demir çelik, makine imalatı, alüminyum ve plastik hammadde ürünleri üretiminde yoğunlaşmış durumda. Burada faaliyet gösteren 52 işletmede yaklaşık 3004 kişi istihdam ediliyor.

Alaplı OSB’de Çeşitli Üretim Faaliyetleri

Alaplı OSB’de ise metal ve makine ürünleri, tekstil ürünleri ve orman ürünleri üretimi öne çıkıyor. Bu bölgede bulunan 17 işletmede toplam 517 kişi çalışıyor.

Çaycuma OSB’de İstihdam Olanakları

Çaycuma OSB, mobilya ve orman ürünleri, tekstil ürünleri ve metal ürünleri üretimi ile dikkat çekiyor ve 52 işletmede yaklaşık 4500 kişiye istihdam sağlanıyor.

İşbaşı Eğitim Programı’nın Önemi

Zonguldak İŞKUR İl Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu ve 2024 yılı için 140 kişinin yararlandığı “İşbaşı Eğitim Programı”, iş arayanlara iş deneyimi kazandırarak sektörel ihtiyaçlara uygun hale getirmeyi ve bu süreçte işverene maliyet yüklemeden iş birliğini artırmayı amaçlıyor.

GERSAN Elektrik’e Teşekkür Plaketi

Bu kapsamda, Çaycuma OSB’de faaliyet gösteren GERSAN Elektrik Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile Zonguldak İŞKUR İl Müdürlüğü arasında bir “İşbaşı Eğitim Programı Protokolü” imzalandı. Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Çaycuma programı kapsamında GERSAN Elektrik Ticaret ve Sanayi A.Ş.’ye gerçekleştirdiği ziyarette, “İşbaşı Eğitim Programı”na katkıları dolayısıyla firma adına Fabrika Müdürü Neşat Şahin’e teşekkür plaketi takdim etti. (Susma/Çaycuma)