CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, düzenlediği basın toplantısında 30 Haziran’da Kocaeli’de yapılacak ‘Emek Mitingi’ hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Geçinemiyoruz Mitingi” İçin Hazırlıklar Tamam

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, il başkanlığı binasında yapılan basın toplantısında, parti teşkilatıyla birlikte 30 Haziran’da Kocaeli’de düzenlenecek olan ‘Emek Mitingi’ hakkında değerlendirmelerde bulundu. Dural, mitingin Türkiye genelindeki tüm emekçileri, çiftçileri, öğrencileri ve asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşları bir araya getireceğini vurguladı.

“Emeği Sömürülen Herkesi Mitinge Bekliyoruz”

Dural, “Türkiye’nin dört bir yanındaki; emeklisi, işçisi, çiftçisi, öğrencisi, esnafı ‘Geçinemiyoruz’ diyor. Madem ki geçinemiyorsunuz, madem ki sonuç yok, o zaman asgari ücrete zam yapılması gereken günden bir gün önce Kocaeli’de, Gebze’de büyük ‘Geçinemiyoruz Mitingi’ yapılacaktır” dedi.

Ekonomik Krizin Yükünü Taşıyanlar İçin

Basın toplantısında Dural, ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerin yanında olduklarını belirterek, “Ezilen, hor görülen, mağdur olan kim varsa, sesi, soluğu çığlığı olmaya devam edeceğiz ve vatandaşımızın açlıkla sınanmasına asla izin vermeyeceğiz. Sesimizi tüm Türkiye’ye duyuracağız!” ifadelerini kullandı.

CHP’den Ücretsiz Ulaşım Desteği

Mitinge katılmak isteyenler için CHP Zonguldak İl Başkanlığı ve tüm ilçe başkanlıklarının ücretsiz otobüs kaldıracağını açıklayan Dural, “Katılmak isteyenlerin il başkanlığımıza ve ilçe başkanlıklarımıza müracaat etmeleri rica olunur” dedi.

Emek ve Emekçinin Yanındayız

Dural, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Ekonomik krizin en can yakıcı hali ile yaşandığı bu günlerde, tarafımız her zaman emekten ve emekçiden yanadır. Bizler, iktidarın milletimize yaşattığı ekonomik sıkıntıların sorumluluğuna ortak olmayacağız, yanlışlarına doğru demeyeceğiz. Onlara dur diyeceğiz!”