EMEK Zonguldak İl Başkanı Ateş Türeli, İsrail’in Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesi sonrası yaptığı basın açıklamasında, İsrail’in bölgedeki saldırılarını sert bir dille eleştirdi. Türeli, İsrail’in Filistin’e yönelik soykırım boyutundaki saldırılarını Lübnan’a da yayarak bölgesel bir savaşı kışkırttığını ifade etti.
“İsrail, Bölgesel Savaşı Kışkırtıyor” Türeli, İsrail’in emperyalist destekçileri sayesinde bölgedeki saldırganlığını artırdığını belirtti. “İsrail, günlerdir Lübnan’da Hizbullah’ın bulunduğu alanları ağır bir bombardımana tutuyor. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesi, Hizbullah tarafından da doğrulandı” dedi. Türeli, bu saldırıların Filistin’den Lübnan’a genişleyen bir savaş senaryosunun parçası olduğunu söyledi.
“Netanyahu, Barbarlığın Suç Ortağı” Türeli, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’yu da sert bir dille eleştirerek, İsrail’in saldırgan politikalarının emperyalist güçler tarafından desteklendiğini söyledi. “Netanyahu, BM Genel Kurulu’ndaki sözde kınamalarla durumu idare etmeye çalışıyor. Ancak İsrail barbarlığına destek veren bu güçler, suç ortağıdır” ifadelerini kullandı. Türeli, Netanyahu’nun BM’de yaptığı konuşmayı “görüntüyü kurtarma çabası” olarak nitelendirdi.
“İsrail’e Destek Verenler Tarih Önünde Suçludur” Ateş Türeli, İsrail’in Orta Doğu’daki saldırılarını ABD gibi büyük emperyalist güçlerin sağladığı silah ve teknoloji desteğiyle gerçekleştirdiğini söyledi. “Netanyahu, İsrail’in uzun kolunun İran’da ulaşamayacağı hiçbir yer olmadığını söyleyerek bu özgüvenle konuşuyor” dedi. Türeli, İsrail’in saldırılarında çocuklar, kadınlar ve on binlerce sivilin katledildiğini belirterek, bu soykırımın ancak halkların mücadelesiyle durdurulabileceğini vurguladı.
“Türkiye NATO’dan Çıkmalı, Üsler Kapatılmalı” Türeli, Türkiye’nin İsrail’e karşı somut adımlar atması gerektiğini belirtti. “İsrail’e gizli ya da açıktan destek veren tüm güçler tarih önünde suçludur. Türkiye, İsrail ile askeri, diplomatik ve ekonomik tüm ilişkilerini kesmeli, bu Siyonist barbarlığı durdurmak için somut adımlar atmalıdır. Ayrıca, ABD’ye karşı açık bir tutum almadan İsrail’e karşı caydırıcı olunamaz. Türkiye NATO’dan çıkmalı, NATO üsleri kapatılmalıdır” diye konuştu.

sitesinden daha fazla şey keşfedin
Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.
