Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) liderliğinde, Essen Büyükşehir Belediyesi’nin daveti ve desteğiyle 24-28 Şubat 2025 tarihleri arasında Almanya’nın Essen ve Bochum şehirlerine düzenlenen iş heyeti programı dahilinde, Zonguldak heyeti bir dizi önemli ziyaret ve temas gerçekleştirdi.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir başkanlığındaki heette; Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, Zonguldak Valiliği İdare ve Denetim Müdürü Halil İbrahim Danacı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Şenol Kutoğlu, Prof. Dr. Ahmet Özarslan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Gökhan Gürbüz ve Doç. Dr. Caner Özdemir, Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, Doç. Dr. Sinan Yılmaz ve KOSGEB Zonguldak İl Müdürü Güven Aktaş yer aldı.
Heyetin programı kapsamında ilk olarak Köln Türkiye Araştırmalar ve Uyum Merkezi ziyaret edildi, Merkez Başkanı Yunus Ulusoy’dan merkezin çalışmaları ve göçmen kökenli sistemler üzerine yapılan incelemeler hakkında bilgi alındı. Heyet, Avrupa’daki Türk ekonomik yaşam katkılarını ve potansiyel iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Ziyaretler kapsamında Essen Göç Ekonomisi Danışma Merkezi’nin açılış törenine de katıldı. Açılışta, ticaret ekonomisi üzerine yapılan çalışmalar ve sürdürülebilir üretim geleceği hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. Katılımcılarla yapılan fikir alışverişlerinde, Zonguldak ve Essen arasında potansiyel iş birlikleri ele alındı. Törende, Essen Belediye Başkanı Thomas Kufen tarafından heyete sertifikası takdim edildi.

Zonguldak heyeti, TC Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın’ı makamında ziyaret ederek, Essen ve mantıksal olarak adil dönüşüm projeleri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Yerinde gözlemlerde bulunan heyet, iyi uygulama örneklerini inceleyerek, Zonguldak’ta uygulanabilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Heyetinin en önemli temaslarından biri de Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen’e yapılan ziyaret oldu. Başkan Kufen ile yapılan görüşmelerde, sürdürülebilir kalkınma, sanayi eğilimleri ve kentsel iş birliği konuları ele alındı. Zonguldak’ın ekonomik gelişimi için Essen’deki tecrübelerden nasıl yararlanılabileceği durduruldu.


Ayrıca, DGE-ROLLOUT – Kuzey-Batı Avrupa’da Derin Jeotermal Enerji Yaygınlaştırma Projesi (EU Interreg NWE) hakkında kurumsalden özet bir sunum aldı. Avrupa çapındaki değişim enerji projeleri ve jeotermal enerji yatırımları üzerine yapılan bilgilendirme ile Zonguldak’ın enerji potansiyeline katkı sağlayacak iyi örnek uygulamalar değerlendirildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, pazarlama ziyaretleri ve temaslarla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Essen Büyükşehir Belediyesi’nin daveti ve desteğiyle organizasyonumuz bu iş heyeti programı kapsamında, Avrupa’daki başarılı projelerin yerinde inceleyerek sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlama adımları atmayı hedefliyoruz. Başta Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen olmak üzere, tüm iş birlikçilerimize ve değerli heyet üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

sitesinden daha fazla şey keşfedin
Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.
