Zonguldak’ta Amatör Spor Haftası etkinlikleri kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı.

Her yıl Ekim ayının ikinci haftasında kutlanan Amatör Spor Haftası kapsamında, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşün ardından Fener Spor Kompleksinde açılış programı gerçekleştirildi.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Halis Hacıismailoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Çağatay İpekçi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Hacı, ASKF Başkanı Kemal Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Metin Vural, kulüp başkanları, sporcular ve davetliler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Hacı’nın konuşmasının ardından halk oyunları gösterileri yapıldı. Törende amatör spora katkı sunanlara plaket takdim edildi, spor malzemeleri dağıtıldı ve toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

Susma Yorumu

Amatör Spor Haftası, kentin spor geleneğini ve gençlerin emeğini öne çıkarması beklenen bir etkinlikken, açılış töreninde yalnızca Cumhur İttifakı temsilcilerinin yer alması dikkat çekti. Kentteki diğer siyasi parti temsilcilerinin törene davet edilmemesi ya da görünür olmaması, sporu birleştirici olmaktan çıkarıp siyasal bir vitrine dönüştürme riski taşıyor.

Sporun doğası gereği eşitlikçi ve kapsayıcı olması gerekirken, amatör sporun da iktidar bloğunun gölgesinde kalması, gençlerin spora bakışını ve kentteki spor kültürünü olumsuz etkileyebilir. Zonguldak’ın köklü spor geleneği, tüm renkleriyle bir araya gelmeyi hak ediyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.