Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, 39. Olağan İl Kongresi’nde yeniden seçilmesinin ardından mazbatasını aldı.

Zonguldak Adliyesi’nde gerçekleşen mazbata törenine; Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Merkez İlçe Başkanı Nazmi Özden, Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan, Ereğli İlçe Başkanı Zerrin Yılmaz Erdoğan, Kilimli İlçe Başkanı Erdinç Kargidan, Çaycuma İlçe Başkanı Fahri Diler, Devrek İlçe Başkanı Uğur Dikenli, Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat, Gençlik Kolları Başkanı Kadir Güven ve çok sayıda partili katıldı.

“Büyük bir demokrasi şöleni yaşadık”

Mazbatasını aldıktan sonra konuşan İl Başkanı Devrim Dural, Zonguldak örgütünün kongre sürecinde yüksek bir katılım oranı gösterdiğini vurguladı:

“39. Olağan Zonguldak İl Kongresi’nde büyük bir demokrasi şöleni yaşandı. 528 delegemizden 501’inin, yani yüzde 95’inin sandığa gitmesi örgütümüzün gücünü ve inancını ortaya koydu. Bu başarı tüm Cumhuriyet Halk Partililerindir.”

CHP’nin çok sesli yapısının demokrasinin özü olduğunu belirten Dural, partinin 102 yıllık tarihine vurgu yaptı:

“Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasinin kurum ve kurallarıyla yaşadığı bir partidir. 102 yıllık çınarımızı, örgütümüzün gücüyle iktidara taşımak için yola çıktık.”

“Ne bir adım geri, ne bir söz eksik”

Dural, konuşmasının sonunda partililere birlik ve mücadele çağrısı yaptı:

“Çelikten bir iradeyle, bükülmeyen bir bilekle partimizi yeniden sokağa, alanlara, halka taşıyacağız. Ne bir adım geri, ne bir söz eksik… Sekiz ilçe başkanımızın liderliğinde, belediyelerimizin desteğiyle Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımaya ant içiyoruz.”

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural’ın mazbatasını almasıyla birlikte, il yönetimi önümüzdeki dönemde örgütlenme ve saha çalışmalarını hızlandırmayı hedefliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.