Alevi Bektaşi kurumları, Tele 1 Televizyonu’na kayyım atanması kararına karşı ortak bir basın açıklaması yaparak, kararı “basın özgürlüğüne ve demokratik düzene vurulmuş ağır bir darbe” olarak nitelendirdi.

“Bu antidemokratik müdahaleyi asla kabul etmiyoruz”
Yapılan açıklamada, “Halkın haber alma hakkına ve basın özgürlüğüne yönelen bu açık saldırıyı, en sert biçimde kınıyoruz. Bu antidemokratik müdahale, demokratik düzene ve ifade özgürlüğüne vurulmuş ağır bir darbedir” denildi.

Alevi Bektaşi kurumları, iktidarın muhalif kesimlere yönelik baskı ve sindirme politikalarının demokratik toplum düzeniyle bağdaşmadığını vurguladı:
“Çoğulculuğu yok sayan, hukuku araçsallaştıran bu yaklaşım karşısında geri adım atmayacağız. Basın özgürlüğünü ortadan kaldıran bu hukuksuz kararın derhal geri alınmasını, demokratik hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasını talep ediyoruz.”

“Gerçeklere sahip çıkmaya devam edeceğiz”
Açıklamada, halkın gerçeklere ulaşma hakkına ve özgür basına sahip çıkma kararlılığı da yinelendi:
“Demokrasimize, özgür basına ve halkın gerçeklere ulaşma hakkına kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Basın özgürlüğünün hiçbir iktidarın keyfine göre sınırlandırılamayacağına dikkat çeken açıklama, şu kurumlar tarafından imzalandı:
Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Türkiye Alevi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.