Susma Gazetesi olarak bir süredir sürdürdüğümüz “Yakışmıyor” haber dizisinde, amacımız hem yetkililerin dikkatini çekmek hem de kentte yaşayan herkese, yaşanabilir bir şehir için karşılıklı sorumluluklarımızı hatırlatmaktır.

Zonguldak’ın Kozlu ilçesi Ilıksu mevkiinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından taşkınları önlemek amacıyla başlatılan çalışmalar, uzaması nedeniyle vatandaş ve esnafın tepkisine yol açtı.

Başlangıçta memnuniyetle karşılanan çalışma süreci, aradan geçen zamana rağmen tamamlanamayınca bölge sakinlerini zor durumda bıraktı. Uzayan inşaat nedeniyle ev ve iş yerlerinin yol bağlantıları kesildi, bölgeye araç girişi kısıtlandı.

Vatandaşlar, özellikle yangın ya da acil durumlarda itfaiye ve sağlık ekiplerinin bölgeye ulaşamamasının büyük risk oluşturduğunu belirtti.

İlçe esnafı ve çevre sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu:

“Çalışmaların bir an önce tamamlanmasını, yolların yeniden ulaşılabilir hale getirilmesini istiyoruz.”

Kentte yaşam kalitesini düşüren, günlük hayatı aksatan bu tür gecikmeler… Yakışmıyor! (Kaynak ZHaber)


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.