Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı İsmail Üstünyer, kamuya ait konferans ve toplantı salonlarının muhalefet ve bağımsız sivil toplum örgütlerine kapatıldığını belirterek, “Zonguldak’ta salonlar halkındır, partizan bürokrasiye teslim edilemez” dedi.

Üstünyer, yaptığı yazılı basın açıklamasında Zonguldak’ın emeğin ve alın terinin kenti olduğunu vurgulayarak, halkın vergileri, işçilerin emeği ve yurttaşların bağışlarıyla yapılan kamu binalarının bugün “yandaş kayırmacılığı” ve “partizan bürokrasi” anlayışıyla yönetildiğini savundu.

“GMİS Salonu Bahanelerle Susturuluyor”

Açıklamada, yıllarca işçi ve halk örgütlerine düşük bedellerle hizmet veren Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Konferans Salonu’nun “yangın merdiveni yokluğu” gibi gerekçelerle kullanıma kapatılmasına tepki gösterildi. Üstünyer, bu eksikliklerin neden yıllardır giderilmediğini sorarak, asıl amacın halkın bir araya gelmesini engellemek olduğunu ifade etti. “Bu salon işçinindir, halkındır; bahanelerle susturulamaz” dedi.

Müftülük ve Tekel Salonlarında Çifte Standart İddiası

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Üstünyer, cami cemaatinin bağışlarıyla yapılan Müftülük Konferans Salonu’nun geçmişte toplumun her kesimine açıkken bugün “kimseye verilmiyor” gerekçesiyle kapatıldığını belirterek, bunun vicdanları yaraladığını dile getirdi.

Tekel Güzel Sanatlar Galerisi üzerinden de çifte standart uygulandığını savunan Üstünyer, iktidara yakın vakıf ve sendikalara salonların açıldığını, buna karşın Anadolu Gençlik Derneği (AGD) gibi köklü kuruluşların taleplerinin reddedildiğini söyledi. Üstünyer, “Bu durum adaletin değil, partizanlığın göstergesidir” ifadelerini kullandı.

“Devletin İmkanları Bir Partinin Emrine Verilemez”

Açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Salonu’nun iktidar partisi tarafından hangi koşullarda ve kaç kez kullanıldığı sorulurken, muhalefet ve bağımsız sivil topluma kapatılmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Geçmiş dönemde belediyeye ait salonların “siyasi partilere verilmiyor” denilerek fiilen yandaşlara tahsis edildiğini belirten Üstünyer, bugün bu salonların yeniden halka açılmasının olumlu bir adım olduğunu ancak tüm kurumların tarafsızlığa dönmesi gerektiğini ifade etti.

“Mağrurlanma Padişahım”

Üstünyer, açıklamasının son bölümünde iktidar anlayışını sert sözlerle eleştirerek, “Hukuksuzlukla abad olunmaz, kayırmacılıkla bir şehir yönetilemez. Partizan bürokrasi sadece liyakati değil, toplumsal barışı da yok eder” dedi.

“Mağrurlanma padişahım, senden büyük Allah var” sözleriyle iktidara seslenen Üstünyer, halkın salonlarını halka kapatanların bir gün hukuk ve millet önünde hesap vereceğini savundu.

“Salonlar Halkındır”

Saadet Partisi olarak haksızlık ve hukuksuzluğa karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Üstünyer, “Salonlar halkındır, Zonguldak milletindir. Hak gelecek, batılın bu haksız düzeni mutlaka son bulacaktır” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.