“86 Milyonun Hakkı Yenmiştir, Bunun Vebali TÜİK’in Üzerindedir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı ocak ayı enflasyon verilerine sert tepki gösterdi. Dural, kasım ayında yüzde 0,87, aralık ayında yüzde 0,89 olarak açıklanan enflasyonun, ocak ayında bir anda yüzde 4,84’e çıkmasının kamuoyuna açıklanamadığını belirterek, “Bu ülkede ne değişti de enflasyon bir ayda bu kadar sıçradı?” diye sordu.

AKP iktidarının Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in artışı “olumsuz hava koşullarının gıda fiyatlarına etkisi” olarak açıklamasını eleştiren Dural, halkın bu tür gerekçelerden bıktığını ifade etti. Dural, “Halkımız AKP iktidar mensuplarından dinledikleri masallardan usandı, ancak iktidar masal anlatmaya doymuyor” dedi.

Dural, TÜİK’in kasım ve aralık ayı enflasyon oranlarını da yüzde 4,84 olarak açıklaması halinde ücret ve maaş artışlarının çok daha yüksek olacağını vurgulayarak, “Bu durumda işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 21,2, memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkıyla birlikte zammı ise yüzde 28,1 olacaktı” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında 86 milyon yurttaşın, emeklinin, işçinin ve memurun hakkının yendiğini dile getiren Dural, “Bu vebal TÜİK’in üzerindedir” dedi.

Meclis’te kabul edilen en düşük emekli maaşını da eleştiren Dural, “20 milyonluk saat takan kollar, Meclis’te 20 bin liralık en düşük emekli maaşı kabul edilsin diye kalktı. Emekli, açlık sınırının altında bir sefalet ücretine mahkûm edilmiştir” diye konuştu.

İktidar milletvekillerinin açıklamalarına da tepki gösteren Dural, bazı milletvekillerinin ‘Burası İsviçre mi?’ diyerek halkı azarladığını, bir başka milletvekilinin ise 500 bin liralık maaşıyla geçinemediğini söyleyerek yurttaşlarla alay ettiğini ifade etti. Dural, “Bütün bu olan bitene iktidar kanadından ‘dur’ diyen yoktur, aksine bu tutumlar desteklenmektedir” dedi.

Açıklamasının sonunda umutsuzluk çağrılarına karşı çıkan Dural, “Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Sistematik yoksulluk kaderimiz değildir. Halkımız son sözünü sandıkta söyleyecek. Bu kara düzen değişecek, halkın iktidarı kurulacaktır” ifadelerini kullandı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.