İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığı, kentte çeşitli kurum ve kuruluşlara yönelik nezaket ziyaretleri gerçekleştirirken, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi de İl Başkanlığı’na iade-i ziyarette bulundu.

ADD’den İYİ Parti’ye ziyaret

Zonguldak Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Zeynep Yüksel Ünal ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, nazik ziyaretlerinden dolayı ADD heyetine teşekkür ederek, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, her zaman Türk Milleti için fikirleriyle yol gösterici olmaya devam edecek, onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene!” ifadelerini kullandı.

Maden Mühendisleri Odası’nda TTK gündemi

İl Başkanı Yavuz Erkmen, Merkez İlçe Başkanı Cem Öztürk ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi’ni ziyaret etti.

Erkmen, 49. Olağan Kongre sonrası göreve gelen Şube Başkanı Levent Yağcıoğlu, Sekreter Doç. Dr. Serdar Yılmaz ve yönetim kuruluna hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ziyarette, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve üretim sahalarındaki durum gündeme geldi. Şube Başkanı Levent Yağcıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettiş raporlarıyla TTK’nın iş güvenliğinden yoksun çalışıyormuş gibi gösterilmesini doğru bulmadıklarını belirtti. Kozlu, Üzülmez ve Karadon bölgelerindeki kömür üretim sahalarının bir an önce yeniden faaliyete geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Şube Sekreteri Doç. Dr. Serdar Yılmaz da yaklaşık bir buçuk aydır bu bölgelerde kömür üretimi yapılmadığını belirterek, “Taşkömürünü yok saymak doğru bir yaklaşım değildir. TTK’nın ve Zonguldak ekonomisinin üretime ihtiyacı vardır. Kömürü bugün çıkartmayacaksak ne zaman çıkartacağız? Ocakların uzun süreli kapalı tutulması ileride altından kalkılması daha zor sorunları beraberinde getirecektir.” dedi.

Erkmen ise konuyu yakından takip ettiklerini belirterek, “Başta siyasiler olmak üzere hiç kimse üzerine düşen sorumluluktan kaçamaz. Bunun vebali ve bedeli ağır olur. TTK Zonguldak’ın can damarıdır, bizim kırmızı çizgimizdir; Zonguldaklıların kırmızı çizgisidir.” ifadelerini kullandı.

Esnafın durumu masaya yatırıldı

İYİ Parti heyeti, Kozlu İlçe Başkanı Samet Ayık ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kozlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Emeksiz’i ziyaret etti.

Ziyarette esnafın ekonomik sorunları ele alındı. İl Başkanı Erkmen, küçük esnafın mevcut şartlarda ayakta kalmakta zorlandığını belirterek, “Esnafın yüzünün gülmesi Türkiye’nin mutlu olması anlamı taşır. Maalesef son yıllarda esnaflarımız için tablo iç açıcı değildir.” dedi.

ASKF ziyareti: “Spor da şiddete karşıyız”

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Merkez İlçe Başkanı Cem Öztürk ve il-ilçe yöneticileriyle birlikte Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Demir ve yöneticilerini de ziyaret etti. Ziyarete Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç da katıldı.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması ve özgüvenlerinin geliştirilmesinde amatör spor kulüplerinin önemine dikkat çeken Erkmen, sporda şiddeti asla kabul etmediklerini vurguladı. Amatör kulüplerin tesis ve ekonomik sorunlarını bildiklerini belirten Erkmen, sorunların çözümü için ilgili makamlar nezdinde girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

İYİ Parti’nin ziyaret trafiğinde hem meslek örgütleri hem esnaf temsilcileri hem de spor camiasıyla temas kurarak kent gündemine ilişkin başlıkları değerlendirdiği görüldü.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.