Zonguldak Barosu tarafından tutuklu bulunan Can Atalay’a ilişkin belgesel gösterimi yapıldı. Zonguldak Belediye Sineması’nda düzenlenen etkinlik, mücadele, cesaret, umut ve adalet temalarıyla dikkat çekti.

Barış Atay’ın anlatıcılığını üstlendiği, Zeynep Erpamir ve Volkan Evcim’in yönetmenliğini yaptığı belgeselde, Can Atalay’ın yaşamı ve hukuk mücadelesi; arkadaşları ve meslektaşlarının anlatımlarıyla ele alındı.
Etkinliğe Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Aytaç, Zonguldak Barosu Başkanı Türker Kapkaç ve baro yönetimi, CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, CHP Merkez İlçe Başkanı Nazmi Özden, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İl Başkanı Fırat Angın, Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Bahaddin Arı, Tüm Emeklilerin Sendikası Şube Başkanı Mahmut Kılıç, Eğitim İş Şube Yönetim Kurulu üyesi Hakan Özdemir ile çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.
“Sadece bir yaşam öyküsü değil”
Zonguldak Barosu Başkanı Türker Kapkaç, belgeselin yalnızca bir yaşam öyküsünü değil, Türkiye’de hukukun ve demokrasinin sınandığı bir dönemi de yansıttığını belirterek, “Bu akşam burada yalnızca bir belgesel izlemek için değil, hukukun, vicdanın ve adalet arayışının toplumdaki yerini tartışmak için bir aradayız” dedi.
Kapkaç, Atalay’ın Soma ve Ermenek maden faciaları, Aladağ yurt yangını ve diğer toplumsal davalardaki rolüne dikkat çekerek, milletvekilliği sürecinin engellenmesinin seçmen iradesi açısından tartışma yarattığını ifade etti.
“Türkiye turuna çıkacak”
Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Aytaç ise belgeselin farklı illerde de gösterileceğini belirterek, yaklaşık 30 gün sürecek bir program kapsamında Sinop, Hatay ve Gaziantep’te de izleyiciyle buluşacağını söyledi.
Konuşmaların ardından belgesel gösterimi yapıldı.



sitesinden daha fazla şey keşfedin
Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.
