Çaycuma Kadın Platformu, kadınların emek mücadelesini ve tarihsel kazanımlarını konu alan “Ekmek ve Gül” adlı drama atölye çalışmasını Zonguldaklı sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.
Zonguldak Tiyatro Platformu tarafından düzenlenen “3. Zonguldak Tiyatro Günleri” kapsamında sahnelenecek olan oyun, kadınların geçmişten günümüze elde ettikleri hakları ve karşılaştıkları zorlukları “emek” ekseninde ele alıyor.
Kolektif Bir Emek Ürünü
Drama lideri ve tiyatro yönetmeni Fahri Bozbaş yönetiminde gerçekleştirilen drama atölyelerinde şekillenen oyun, yaklaşık 20 kadının kolektif emeğiyle hazırlandı. İlk kez 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Çaycuma’da izleyici karşısına çıkan ve büyük beğeni toplayan gösteri, bu kez Zonguldak merkezdeki izleyicilerle buluşacak.
Tüm Sanatseverler Davetli
Çaycuma Kadın Platformu yetkilileri, kadın mücadelesini sahneye taşıyan bu anlamlı etkinliğe tüm Zonguldaklıları ve üyelerini davet etti.
Etkinlik Detayları:
- Oyun Adı: Ekmek ve Gül (Drama Atölye Çalışması)
- Tarih: 6 Nisan 2026, Pazartesi
- Saat: 19:00
- Yer: Zonguldak Belediye Sineması
Zonguldak Tiyatro Günleri kapsamında sahnelenecek bu özel performans, kadınların sesini tiyatronun gücüyle bir kez daha duyurmayı hedefliyor.

sitesinden daha fazla şey keşfedin
Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.
