23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen özel etkinlikler arasında, Çaycuma Bisiklet Spor Kulübü’nün organize ettiği unutulmaz bir bisiklet turu gerçekleştirildi.

20 deneyimli bisiklet sporcusunun katılımıyla başlayan tur, Çaycuma Anıtı’ndan coşkulu bir startla başladı. Katılımcılar, Bakacak, Karaman ve Zonguldak Karaelmas Şehir Stadyumu gibi önemli noktalardan geçerek turu tamamladılar.

Bu özel organizasyonun en önemli amacı, Türk bayrağını Çaycuma İlçe Kaymakamı’ndan alıp, Zonguldak Valisi’ne sunmaktı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliği’nin faaliyet programında da yer alan bu kapsamlı organizasyon, Türkiye genelinde büyük ilgi gördü ve bisiklet sporuna katkıda bulundu.

1. Çaycuma Ulusal MTB Maratonu Hazırlıkları Başladı

Çaycuma Bisiklet Spor Kulübü, ilçe olarak bisiklet sporuna destek olmak adına birçok organizasyona ev sahipliği yapıyor. 18 Ağustos 2024 Pazar günü startı verilecek olan 1. Çaycuma Ulusal Paflagonya MTB Dağ Bisiklet Maratonu organizasyonu için hazırlıklar da hızla devam ediyor. Bu etkinlikle ilçenin tanıtımına katkı sağlamak ve bisiklet sporundaki gelişimi desteklemek hedefleniyor.

Organizasyonun ardından açıklama yapan Çaycuma Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Ahmet Gündüz ve Başkan Yardımcısı Erkan Akçelik, bisiklet sporunun gelişimi için yapılan çalışmalara devam edeceklerini belirtti. (Susma/Çaycuma)