Filyos Belediyesi ve KESK’e Bağlı Tüm Bel-Sen Zonguldak Şubesi arasında üç yılı kapsayacak olan Toplu İş Sözleşmesi, Filyos Belediye Başkanı Erol ACAR ve Tüm Bel-Sen Zonguldak Şube Başkanı İsmail SEFERTAŞ tarafından imzalandı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada;

Toplu İş Sözleşmesi kapsamında yapılan anlaşma ile memur personelin maaşlarına önemli bir artış sağlanmıştır. 15 Nisan 2024 tarihinden önce 3975,00 TL (%55) üzerinden ödenen sosyal denge tazminatı, imzalanan sözleşmenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren aylık olarak 7228,00 TL (%100) tutarında maaşlara yansıyacaktır. Bu anlaşma ile belediyemizde görev yapan memurların aylık maaşlarında 3253,00 TL’lik bir artış gerçekleşmiş olup, dini bayramlarda bu artış oranının %120 olan tavan tutar üzerinden sosyal denge tazminatı ödenmesi kararlaştırılmıştır.

Yapılan Anlaşma İle Çalışanların Sosyal Denge Tazminatında Köklü Değişiklik

İmza töreni, Başkanlık Makamı’nda gerçekleşmiş olup, memur personel de bu önemli anlaşmanın bir parçası olarak hazır bulunmuştur. Memur personel, Belediye Başkanı Sn. Erol ACAR’a %100 ücret üzerinden sosyal denge almaya hak kazanmalarından dolayı memnuniyetlerini belirterek, hatıra fotoğrafı çektirmişlerdir.

Yapılan Anlaşma Memur Personelinin İsteklerini Karşıladı

Bu anlaşma, hem belediye çalışanlarının refahını artırmayı hem de işbirliği ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Filyos Belediyesi olarak, çalışanlarımıza verdiğimiz değeri her zaman korumaya devam edeceğiz.”Denildi (Susma/Çaycuma)