Alevi Bektaşi Federasyonu’ndan Basın Açıklaması

Siyasal İslam Kürt halkından intikam alıyor. Bir katiller sürüsü olan IŞİD terör örgütüne karşı direnişe çağıran siyasetçilere AKP yargısı ceza yağdırdı. Bu zihniyet, barış istemenin ve bir arada yaşamı savunmanın “suç” olduğunu da resmi olarak ilan etmiştir. Biz Aleviler, 72 millete bir nazarda bakan, herkes için eşitlik ve adaleti savunan bir halk olarak Kürt halkını da yalnız bırakmayacağız.

Eşitlik istemek, demokrasiyi savunmak suç değildir. Milyonlarca yurttaşı açlığa mahkum edenler, iktidarlarını sürdürmek için sesimizi kısmaya çalışıyor. Çünkü faşizm sesten ve ışıktan korkar. Karanlığa karşı ışık, faşizme karşı ses olacağız.

Örgütlü gücümüzle ya demokrasinin yolunu açacağız, ya da mutlaka bir yol bulacağız. AKP yargısını tanımıyoruz, verilen kararlar hükümsüzdür. 31 Mart yerel seçim sonuçlarının verdiği şokla apar topar normalleşmeden bahseden Tayyip Erdoğan’ın kabusu örgütlü ve bilinçli bir halktır.

AKP’nin normalleşme ve demokrasi söyleminin koca bir yalan olduğunu bir kez daha gördük. Onların tek inancı, tek adam rejimine olan inançlarıdır. Çünkü kendi çıkarlarına ters düşen hiçbir olumlu gelişmeye fırsat vermeyen, fırsatçı, takiyeci bir siyasal İslamcı oluşumdur.

Bugünlerde dillerinden düşürmedikleri demokratik bir anayasa yapacağız sözlerinin halkı oyalamak ve diktatörlük rejimi kurmak için fırsat kollamak olduğu gerçeğini de görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarını tanımayan bir siyasi iradenin yapacağı hiçbir anayasanın ise bir anlamı ve samimiyeti olamaz. Bu kapsamda Türkiye’nin yeni bir anayasaya değil; hak, hukuk ve adalete ihtiyacı var.

Mahkemenin bugün Kobani Davası’nda verdiği kararlar ile normalleşme değil, kutuplaşmanın ve hukuksuzluğun katmerleşerek devam edeceğini gösteriyor. Bu karara şaşırmadık, çünkü bunları Sivas Davası’ndan biliyoruz ve tanıyoruz. “Kobani düştü düşecek” diyen de, bir kararname ile Sivas katillerini serbest bırakan zihniyet aynıdır.

Bağımsız olmayan bir yargı, adaletin işletilmediği hukuk sistemi ve toplumsal barışa verilen bu cezalar, AKP ve resmi ideolojinin çöküşünün kanıtı niteliğindedir. Biz Aleviler, her şeye rağmen, halkların kardeşliğini, birlikte yaşamaya olan inancımızı ve eşitlik temelinde bir arada olmayı savunmaya devam edeceğiz.

Herkes için adalet, herkes için demokrasi mücadelemize devam ediyoruz.

Ortak Açıklamayı yapan kurumlar:

-ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU

-AVRUPA ALEVİ BİRLİKLERİ KONFEDERASYONU

-ALEVİ DERNEKLERİ FEDERASYONU

-AVUSTRALYA ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU

-HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI