İstanbul’da gerçekleştirilen 9. Turkish Open Kick Boks Dünya Kupası’nda Zonguldaklı sporcular büyük başarı elde ederek madalyalarla döndü. Türkiye Kick Boks Federasyonu’nun 2024 yılı faaliyet programında yer alan bu prestijli turnuva, 15-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

43 Ülkeden 5 Bin Sporcu Katıldı

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Turkish Open WAKO World Cup, 43 ülkeden yaklaşık 5 bin sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde yapıldı. Turnuva, 9 ring ve 14 tatamide gerçekleştirilen mücadelelerle, WAKO ailesinin üyelerini bir araya getiren bir Kick Boks şöleni oldu.

Zonguldaklı Sporcuların Başarıları

Zonguldak’ı temsil eden sporcular, 9. Turkish Open Kick Boks Dünya Kupası’nda önemli dereceler elde ederek madalya kazandılar. İşte Zonguldaklı sporcular ve kazandıkları dereceler:

  • Deren Aydınlı: 57 Kg K1 – 3.
  • Hakan Kolçak: +91 Kg Kick Light – 3.
  • Medine Erdoğan: 42 Kg Kick Light – 3.
  • Üzeyir Çukadar: 84 Kg Kick Light – 3.

Bekir Kaya’dan Açıklama

Zonguldak Kick Boks İl Temsilcisi Bekir Kaya, sporcuların başarısı hakkında açıklamalarda bulundu:

“İlimiz sporcuları Dünya Kupası’nda derece ile döndüler. Bu şampiyona, Dünya Şampiyonası’nda Milli Takımda yarışmak için puan kazanmak açısından da büyük öneme sahip. İnşaAllah bu sene ilimizden Dünya Şampiyonasında sporcularımızı temsil edeceğiz. Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon olan Hakan Kolçak buna en yakın isim. Ayrıca, hocası Bülent Çiçek’e rahatsızlığı nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrası geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve başarılar diliyoruz.”

Zonguldaklı sporcular, gösterdikleri performansla hem Zonguldak’ı hem de Türkiye’yi gururlandırarak, gelecekteki uluslararası turnuvalar için umut verdiler.