Yaklaşık bir ay içinde içinde iki kez kriz yönetiminde sınıfta kaldık.

Bu iki kez dediği arası geçmeden yeniden yağan yoğun kar ve buna bağlı olarak, bölgenin elektriksiz, susuz ve kapanan yollar, ulaşılamayan köyler, mahalleler.

Geçtiğimiz hafta Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nde Editör Masasının konuğu AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar idi.

Uçar, basınla sohbetinde ekonomiden, siyasete kadar yatırımlardan yeni projelere kadar bir çok konuda görüşlerini kamuoyu ile paylaştı.

İlginç sözleri oluyor Hamdi Uçar’ın ama çok tekrara düştüğü yada klasik siyasetçi tipinden olacak aynı sözleri bile tekrarladığı olmuştur.

Örneğin; Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde (Partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden önce)Büyükşehir Belediye Başkanları, Bakanlar, İl Başkanları için kullandığı, “Metal yorgunluğu” kavramını İl Başkanlığı dönemlerinde özellikle TTK Genel Müdürleri için kullanmıştı.

Milletvekili Hamdi Uçar ZGC’nin düzenlediği Editör Masasında aynı kavramı yeniden gündeme getirdi ve şöyle dedi, “Ne yazık ki bölgemizde metal yorgunu bürokratlar var. Bürokratlar çalışmıyor dersek haksızlık etmiş oluruz. Başarılı olan da var, olmayan da var. Örneğin Vali Mustafa Tutulmaz dur durak bilmiyor. Valimiz örnek bir bürokrattır. Zonguldak’ta Metal yorgunu olan bürokratlar var. Değişecek bürokratlar var. Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın performansı, halkla iç içe olmasından memnunuz. Vali Mustafa Tutulmaz’ı, örnek bir bürokrat olarak değerlendiriyorum.”

Yani buradan anlaşılıyor ki, Hamdi Uçar’a göre Vali Mustafa Tutulmaz hariç her kesin değişmesi lazım. Neden? Hamdi bey böyle buyurdu diye.

Peki Sayın Milletvekili, bu kent enerji üssü diyorsunuz ya. Sözde değil bu gerçek.

Doğru bu kent kömürle başlayan, Demirçeliklerle devam eden, ÇATES’le aydınlanan, bugünlerde ise karabulutların üstümüze yağdığı Termik Santrallerin yaşamımızı alt üst ettiği bir bölge haline getirildik,bugünlerde Filyos,gaz vb. eklendi.

Peki Sayın vekil bu enerji kentinde yani ülkeye enerji vererek, elektrik üreten kentte, bölgede neden bugün hala bir kar yağdığında elektrikler, kesilir, sular akmaz, yollar açılmaz, jeneratörler çalışmaz.

Şimdi siz diyeceksiniz ki ben seçileli ne kadar oldu?

Eh siz bu 19 Yıllık AKP İktidarının ilçe, İl başkanlığın dan gelmiyormusunuz?. Bu sorunları illa başımıza kar yağdığında mı hatırlayacağız.

Gerçi doğru sizde özelleştirmeye karşısınız unuttum.Tabi Enerji hatları Türkiye Elektrik Kurumu(TEK) olarak kalmasını sizde en az benim kadar istiyorsunuzdur eminim.

Sayın Uçar, vatandaşları mızın Enerji-SA’ya yönelik tepkiler aslında size, iktidarınıza, yönetim ve temsil yeteneğinize.

Çünkü bu kente ne yaptığınız bir ay içinde yağan karda ortaya çıktı. Vatandaş böylesi durumlarda ilk muhataba yönelir sizde bundan memnun olursunuz.Olun bakalım.

Sağlıcakla kalın