Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de yaptığı açıklamada “Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacağını” söyledi. Uygulama “SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın” herkes için geçerli olacak.

Erdoğan Beştepe’de düzenlediği basın toplantısında “Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayaca[ğını]” duyurdu.
Erdoğan, “Emeklilikte Yaşa Takılanların” (EYT) sorunlarının çözümü bağlamında “Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenleme[nin], eski sistemdeki ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli” olacağını açıkladı.
“Devlet için büyük fedakarlık”
Erdoğan “Sistemi her türlü tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtaca[klarını]” iddia ettiği düzenlemenin “devlet için büyük bir fedakarlık anlamına geldiğini” ileri sürdü.
▶ Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz.
▶ Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz.
▶ Düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor.(https://bianet.org/bianet/siyaset/272102-erdogan-emeklilikte-herhangi-bir-yas-siniri-uygulanmayacak)
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.
