Zonguldak’ın sevilen ismi, Demokrasi, Özürlük, “Savaşsız, Sömürüsüz Bir Dünya” özlemiyle 70’li yıllardan, günümüze kadar ilkeli, dürüst yaşamdan vazgeçmeyen, Eminağa Yavuzyılmaz hayata veda etti

Yavuzyılmaz 27 Şubat 2023 Pazartesi günü Zonguldak Uzunmehmet Camiinde kılınacak ikindi namazı sonrası toprağa verilecek. 

Vefatı nedeniyle sosyal medyadan dostu, arkadaşı, meslektaşı Meftun Sayılı şu mesajı yayınladı.

“Bir Dostumu Kaybettim

Arkadaşlık nedir bilirsiniz değil mi? Ama gerçek arkadaşlık. Yani güveneceğim biri var işte orada diyebileceğiniz, en yakınlarınızı emanet edebileceğiniz biri. Yani, sırrınızı açabileceğiniz, onun da namusu gibi saklayacağından emin olduğunuz.

İnsan boşluğa düşer işte onu kaybettiğinde. Sağlığında bilemezsiniz değerini, illaki yok olmalı, mutlaka bulunamamalı ki anlayasınız ne kaybettiğinizi.

İşte ben de böyle bir dostumu kaybettim.

Emin Yavuzyılmaz gerçek bir arkadaş, gerçek bir dost idi benim için. Babası rahmetli Şevket amca ile ile baba dostuyduk en başta. Bana demişti ki 30 yıl önce, “Emin’i bırakma, o iyidir, birlikte olun, çalışın” Böyle başladı arkadaşlığımız.

Birlikte çok çalıştık, ortaklıklar yaptık, çok tartıştık, çok kavga ettik ama asla birbirimize ihanet etmedik, çünkü güvendik.

Şimdi o gitti, dünya benim için daha dar.

Sonuçta en net hakikat ölümdür ve ne mutlu ki yaşarken bu durum asla aklımıza gelmez, o nedenle de sıkı sıkı sarılırız dünyaya.

Tanrısal diyalektik bunu gerektiriyor demek ki.

Arkadaşıma rahmet diliyorum.

Umarım bizler de oraya geçtiğimizde dünyada bıraktığımız izler için ruh huzuru içinde oluruz.”

Susma Gazetesi, dostumuz, tarihsel geçmişimizde ortak mücadelede birlikte olduğumuz Eminağa Yavuzyılmaz’ın ailesine, yakınlarına, dostlarına baş sağlığı sabır diliyoruz