1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesinde bir açıklama yayımlayan Çaycuma Gazeteciler Derneği, tüm halkı alanlara davet ederek, “Alın terinin değersizleştirilmediği, özgür ve adil bir yaşam için omuz omuza verelim” çağrısında bulundu.
“Basın Emekçilerinin Sesi Yükselmeli”
Dernek tarafından yapılan açıklamada, 1 Mayıs’ın emeğin, dayanışmanın ve hak mücadelesinin günü olduğu vurgulandı. Sadece fabrikalarda, madenlerde ve tarlalarda çalışanların değil, zorlu koşullar altında kamuoyunu bilgilendirme görevi üstlenen basın çalışanlarının da mücadelenin bir parçası olduğu ifade edildi.
Gazetecilerin Sorunlarına Dikkat Çekildi
Açıklamada, basın sektöründe yaşanan hak kayıplarına ve zorluklara şu sözlerle dikkat çekildi:
“Çaycuma Gazeteciler Derneği olarak; düşük ücretlere, güvencesiz çalışmaya, baskılara, sansüre ve gazetecilerin yaşadığı ekonomik-sosyal zorluklara karşı emeğin ortak mücadelesinde yerimizi alıyoruz. Çünkü gazetecilik de emektir, basın çalışanları da bu mücadelenin parçasıdır.”
Alanlarda Buluşma Çağrısı
Toplumun her kesimine dayanışma çağrısı yapan dernek yönetimi; işçileri, emeklileri, kadınları ve gençleri 1 Mayıs’ta alanlarda birleşmeye davet etti. Açıklamanın devamında, hem genel emekçi hakları hem de özgür, bağımsız ve güvenceli bir basın ortamı için birlikte ses çıkarma vurgusu yapıldı.
“Yaşasın Emek ve Dayanışma”
Açıklama, “Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın emek, dayanışma ve basın emekçilerinin mücadelesi!” sloganlarıyla son buldu. (Susma/Çaycuma)

sitesinden daha fazla şey keşfedin
Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.
