Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, yaptığı basın açıklamasında artan enflasyon ve hayat pahalılığına dikkat çekerek, dar gelirli vatandaşların temel ihtiyaçlara erişimde ciddi zorluklar yaşadığını ifade etti.

Açıklamada, Nisan ayı enflasyonunun yüzde 4,18, yıllık enflasyonun ise yüzde 32,37 olarak açıklanmasının, tüketicinin alım gücündeki düşüşü açıkça ortaya koyduğu belirtildi. Topaloğlu, bu durumun özellikle sağlıklı beslenme ve barınma koşullarını her geçen gün daha da zorlaştırdığını vurguladı.

Gelir dağılımındaki adaletsizliğe de değinen Topaloğlu, yüksek gelir grubundaki kişi sayısının hızla arttığını, buna karşın dar gelirli kesimin daha da yoksullaştığını ifade ederek, mevcut ekonomi politikalarının bu eşitsizliği derinleştirdiğini savundu.

Çarşı ve pazardaki fiyat artışlarının vatandaşın belini büktüğünü belirten Topaloğlu, hükümetin dar gelirlinin alım gücünü artırmaya yönelik adımlar atmak yerine, sermaye kesimine yönelik vergi avantajları sağladığını öne sürdü.

Açıklamasında, hükümete çağrıda bulunan Topaloğlu, gelir adaletini sağlayacak politikaların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, dar gelirli tüketicilerin sağlıklı beslenme ve barınma haklarının korunmasının zorunlu olduğunu ifade etti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.