Devrek’te sanayi atıklarıyla ilçenin havasını kirleten ve vatandaşın nefesini kesen işletmelere karşı belediye düğmeye bastı. Devrek Belediyesi, çevreye kontrolsüz şekilde talaş tozu ve duman salarak halk sağlığını tehdit eden bir fabrikaya karşı yasal süreç başlatarak en ağır cezai işlemin uygulanacağını duyurdu.

İşte belediye ekiplerinin baskını ve bölgeden yükselen haklı isyanın detayları:

Vatandaş İsyan Etti, Belediye Suçüstü Yaptı

Bölgede yaşayan vatandaşlardan ve esnaftan gelen yoğun şikayetler üzerine harekete geçen Devrek Belediyesi zabıta ve çevre ekipleri, söz konusu fabrika sahasında detaylı bir inceleme gerçekleştirdi. Yapılan tespitlerde, fabrikanın bacalarından ve üretim alanından çıkan talaş tozu ile dumanın hiçbir önlem alınmadan doğrudan doğaya salındığı belgelendi.

Çevre Katliamının Bilançosu:

  • Halk Sağlığı Tehdit Altında: Havaya karışan mikronize talaş tozları bölge halkının yaşam kalitesini düşürürken, solunum yolu hastalıklarına da davetiye çıkarıyor.
  • Yerleşim Yerleri Toz Altında: Fabrika çevresindeki konutlar ve iş yerleri, kontrolsüz salınım nedeniyle yoğun bir kirlilik tabakasıyla kaplanmış durumda.
  • Doğal Yaşam Zarar Göörüyor: Kimyasal ve fiziksel atıklar, Devrek’in eşsiz doğasını ve yaban hayatını olumsuz etkiliyor.

“Asla Müsamaha Gösterilmeyecek!”

Devrek Belediyesi, çevre kirliliğine yol açan ve “daha fazla kar” uğruna insan sağlığını hiçe sayan işletmelere karşı tolerans sınırının aşıldığını net bir dille ifade etti. Belediyeden yapılan resmi açıklamada şu kararlılık mesajı verildi:

“Çevreyi ve halk sağlığını hiçe sayan bu uygulamalara asla müsamaha gösterilmeyecek olup, ilgili işletme hakkında mevzuat kapsamında en ağır cezai işlemler uygulanacaktır. Daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre için denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir.”

Takipçisiyiz!

Devrek Belediyesi’nin çevre suçlarına karşı gösterdiği bu net ve tavizsiz duruş kamuoyunda takdir topladı. Şimdi gözler, ceza kesilen bu fabrikanın gerekli filtreleme ve geri dönüşüm yatırımlarını yapıp yapmayacağında. Devrek halkı, sadece ceza kesilmesini değil, o bacaların tamamen temiz akmasını istiyor. Sürecin takipçisi olacağız.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.