ZONGULDAK – “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları: Kardeşlikle Kenetlenen, İstikrarla Güçlenen Türkiye” programı kapsamında Zonguldak’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nun yerine kente yakışır modern bir stadyum kazandırılacağını açıkladı. Zonguldak’ın enerji ve emeğiyle Türkiye’ye sunduğu tarihi katkılara dikkat çeken Bakan Bak, kente yönelik gençlik ve spor yatırımlarının artarak devam edeceğini bildirdi.

Bakan Bak’ın temaslarında; AKP Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Sena İpşirli, AKP MKYK Üyesi Hilmi Türkmen, önceki dönem milletvekilleri Zafer Işık ve Mehmet Erdoğan ile AKP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan yer aldı.
Karaelmas’a Yeni Stadyum: “Projeyi En Hızlı Şekilde Şekillendiriyoruz”
Zonguldak programına Dedeman Otel’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek başlayan Bakan Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Yatırım ve Hizmet Beklentileri” başlıklı sunumunun ardından açıklamalarda bulundu. Zonguldakspor taraftarının takıma olan tutkusunun altını çizen Bakan Bak, şehrin köklü futbol kültürüne vurgu yaptı:
“Zonguldak bilindiği üzere enerjinin ve emeğin başkenti; Türkiye’nin gelişimine omuz veren bir şehrimiz. Zonguldakspor 3. Lig’de olmasına rağmen 8-10 bin taraftar tribünleri doldurarak takımına sahip çıkıyor. Bu coşkuyu ve potansiyeli karşılıksız bırakamayız. Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nun yerine yeni ve modern bir stadyum kazandırmak amacıyla çalışmalarımızı başlattık. Cumhur İttifakı ortaklarımızla ve yerel örgütümüzle birlikte projeyi en hızlı şekilde şekillendiriyoruz. Zonguldak sporuna uzun yıllar hizmet edecek modern bir eseri kente armağan etmek istiyoruz.”
Öğrenci Yurtları, Spor Turizmi ve Sosyal Politikalar
Kent genelindeki altyapı ve barınma projelerine de değinen Bakan Bak, üniversite gençliğinin yurt ihtiyacını çözüme kavuşturduklarını ifade etti. Ereğli’de inşa edilen 1.150 kişilik yükseköğrenim yurdunun tamamlanarak hizmete girdiğini belirten Bak, kampüs içerisindeki yeni yurt projesinin ise 2027–2028 eğitim-öğretim yılına yetiştirileceğini duyurdu.
Konuşmasında sporun birleştirici ve sosyalleştirici gücüne işaret eden Bakan Bak, özellikle gençlerin dijital bağımlılık ve uyuşturucu gibi tehditlerden korunmasında spor tesislerinin hayati rol oynadığını kaydetti. Sahada örgütle ve vatandaşla yüz yüze olmanın önemine değinen Bak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki dönüşüme işaret ederek, “Daha önce Cudi Dağı’nda roket sesleri varken şimdi raket sesleri var. Şırnak’ta, Hakkâri’de, Diyarbakır’da, Van’da spor faaliyetleriyle gençlerimize dokunuyoruz” dedi.
Türkiye’nin uluslararası arenadaki başarılarına ve spor turizmine de değinen Bakan Bak; Formula 1 organizasyonunun 2027’den itibaren 5 yıl süreyle Türkiye’de düzenleneceğini, 2027 Avrupa Oyunları’na İstanbul’un ev sahipliği yapacağını hatırlatarak Filenin Sultanları’nın Avrupa şampiyonlukları ile basketbol ve güreşteki küresel başarıları paylaştı.
Basın toplantısının sonunda, programa katılan ve partiye yeni katılım sağlayan farklı siyasi görüşten isimlere rozetleri Bakan Bak ve protokol üyeleri tarafından takıldı.
Valilik Ziyareti ve AKP Örgüt Zirvesi
Dedeman Otel’deki toplantının ardından Zonguldak Valiliği’ne geçen Bakan Osman Aşkın Bak; Vali Osman Hacıbektaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, kaymakamlar ve il müdürleri tarafından karşılandı. Valilik anı defterini imzalayan Bak, makamda Vali Hacıbektaşoğlu ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.
Programının son durağında AKP Zonguldak İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Bak, burada partililerce karşılandı. İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın kentin simgeleri olan madenci heykeli ve Devrek bastonu takdim ettiği Bakan Bak, ardından parti binasında basına kapalı olarak düzenlenen 3 Kademe Örgüt Toplantısı’na katılarak yerel örgüt çalışmaları ve saha stratejileri üzerine değerlendirmelerde bulundu.




sitesinden daha fazla şey keşfedin
Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.
