ZONGULDAK — Zonguldak genelinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış ve fırtınanın ardından sahaya inen Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, taşkın riski taşıyan Üzülmez Deresi ve Çaydamar bölgesinde incelemelerde bulundu.

İl genelinde olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürmesi üzerine riskli bölgeleri ziyaret eden Vali Osman Hacıbektaşoğlu, ilk olarak Üzülmez Deresi yatağındaki su debisini ve çevredeki son durumu denetledi. Dere ıslah hatları ve çevre emniyetine ilişkin yetkililerden brifing alan Hacıbektaşoğlu, su taşkınlarına karşı alınan önlemleri ve yürütülen müdahaleleri değerlendirdi.

İncelemelerine sel ve su birikintilerinden olumsuz etkilenen Çaydamar bölgesinde devam eden Vali Hacıbektaşoğlu, taşkın sahasındaki mevcut durumu yerinde gördü. Bölge esnafı ve mahalle sakinleriyle bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini ileten Hacıbektaşoğlu, vatandaşların mağduriyetlerini, sorun ve taleplerini tek tek dinledi.

İnceleme noktalarında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının sahada teyakkuz halinde olduğunu belirterek, su baskını ve heyelan riskine karşı çalışmaların koordinasyon içinde sürdürüldüğünü kaydetti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.