Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan 7 bin 700 maden işçisinin ekonomik, demokratik ve sosyal haklarını savunmak üzere işveren temsilcisi TÜHİS ile 2027 yılı başında pazarlık masasına oturmaya hazırlanıyor.

1 Ocak 2027 ile 31 Aralık 2028 tarihlerini kapsayacak 32. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) öncesinde, işçilerin taleplerini kapsayan pazarlık maddeleri netleştiriliyor.

Masaya Taşınacak Maddeler Nasıl Belirleniyor?

  1. Saha Görüşleri Toplandı: İşçi ve iş yeri temsilcilerinin ekonomik şartlar, çalışma koşulları ve sosyal haklara dair önerileri alındı.
  2. TİS Komisyonu Mesaide: GMİS TİS Komisyon Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu başkanlığında toplanan heyet (Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, şube yöneticileri ve TİS uzmanları), sunulacak talepleri madde madde inceliyor.
  1. Teklif Taslağı Hazırlanıyor: Madencilerin ücret artışları, iş sağlığı ve güvenliği şartları, sosyal yardımlar ve demokratik haklarını kapsayan taslak metin, son değerlendirmelerin ardından işverene sunulacak resmi teklif haline getirilecek.

TİS Komisyonu, işverenin karşısına çıkacak nihai talep listesini tamamlamak üzere çalışmalarını önümüzdeki günlerde de sürdürecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.