Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ile birlikte Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş ve sendika üyeleriyle sendika binasında bir araya geldi.

CHP Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul’un Konuşması:Sendikaların önemine vurgu yapan CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, ziyarette yaptığı konuşmada şunları belirtti:

“Sendikalar bizim için önemli. Özellikle Belediye-İş Sendikası bizim için çok önemli çünkü nasipse sizlerle birlikte çalışmak nasip olacak. Cumhuriyet Halk Partisinin sosyal belediyecilik uygulamasını Zonguldak’ta devam ettirmek istiyoruz. Bu noktada bütün çalışanlarımıza eşit adaletli, hiçbir şekilde mobbing uygulamadan, işe ne zaman girdiğine bakılmadan, hiç kimseye ayrımcılık yapmadan adil bir yönetim yapıp şehrimizi yönetmek adına yola çıktık. Bu kapsamda Zonguldak Belediye Başkan adayımız Tahsin Erdem ve belediye meclis üyelerimizin şehrimize katkıları olacağına inanıyoruz.”

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem’in Konuşması:

CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem, sendika üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda şunları dile getirdi:

“Hepimizin amacı Zonguldak’a hizmet etmek diyerek sözlerine başlayan CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem; “Sizlerin görevinin kutsal olduğunu, emeğinizi ve alın terinizi biliyoruz. İnşallah bizlerde 31 Mart’tan sonra bu işin veren kısmı olarak işçilerimizin gelirlerinin artırılması noktasında vaatler verdik. Çünkü daha düne kadar bu bölgenin en az ücret alan işçileriydiler. Sosyal hakların iyileştirilmesi noktasında mutlaka tekrar oturup görüşeceğiz. Çünkü bizim için işçilerimizin alın teri çok önemli. Herkes üzerine düşen vazifeyi yapacak. Özellikle “Şunların döneminde işe girenler, bunların döneminde işe girenler” diye bir ayrımı asla yapmayacağız. Emeğe saygı gösteren bir partinin neferleri olarak yola çıktık. Zonguldak’ta hiçbir siyasi parti ayrımı yapmayacağız. Çünkü bizim için emek kutsaldır.”

Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş’ın Konuşması:

Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, toplantıda yaptığı konuşmada sendikaların ve belediye çalışanlarının karşı karşıya olduğu ekonomik zorluklara dikkat çekti:

“Seçim sürecine girdik. Bundan sonraki süreçte Belediye-İş Sendikası ve belediye çalışanlarını temsilen iki kere düşünüp oy kullanacağız. Çünkü bu süreçte hem işverenimizi seçeceğiz Zonguldaklı olarak ta şehre hizmet edecek bir yönetimi seçeceğiz. Son 2-3 yıldır yanlış ekonomi politikaları bizlerin alım gücünün aşağılara kadar inmesine sebep oldu. Biz sendika olarak Bartın ve Zonguldak’ta 26 belediyede örgütlüyüz ve hepsiyle gerçekleştirmiş olduğumuz toplu sözleşmeler gerçekten güzeldi. Ama öyle bir enflasyon sarmalına girdik ki yaptığımız toplu sözleşmelerin hepsini yeniden yapmak zorunda kaldık. İki yılı kapsayan sözleşmeye 4 tane ek protokol yapmak zorunda kaldık. Davullarla, zurnalarla yapmış olduğumuz toplu sözleşmelerin hepsi eridi. Bunları düzeltmek adına bayağı bir çalışma yapmak zorunda kaldık ama yeterli olacağını hiç kimse söyleyemez. Türkiye’de yoksulluk sınırının 55 bin TL olduğu yerde biz bugün 30-35 bin TL’leri konuşuyorsak demek ki zaten yoksuluz. Son dönemlerde bazı ataklar yaptık ama biz geçim derdindeydik bazıları seçim derdindeydi ama dediğim gibi bizim derdimiz sadece geçimdi. Bundan sonraki süreçte de bizim beklentimiz geçime odaklı. Çoluk çocuğumuzu namerde muhtaç etmeyecek bir ücreti elde etmek istiyoruz.”