Merkezi İstanbul’da bulunan Yeşil Düşünce Derneği, 29 Nisan’da, Zonguldak’ta bir iklim okulu düzenleyecek. Eğitim TMMOB Makine Mühendisleri Odası salonunda yapılacak.

Yeşil Düşünce Derneği Fransa Büyükelçiliğinin desteği ile yürüttüğü “Kimseyi arkada bırakmadan: Batı Karadeniz’de İklim Hareketinin Güçlendirilmesi projesi kapsamında, 29 Nisan’da, Zonguldak‘ta,  bir günlük “İklim Okulu” yapacak. TMMOB Makina Mühendisleri Odası eğitim salonunda 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gerçekleşecek eğitime kentteki çevre gönüllüleri ve aktivistler katılacak.

Sivil Toplumla Yerel Yönetim Arasındaki İlişkiler Güçlendirilmeye Çalışılacak

Çalışmada, iklim krizinin Batı Karadeniz’e etkileri tartışılırken, nasıl daha dayanıklı, dirençli, adil bir topluluk ve kent oluşturabiliriz sorularına da yanıt aranacak. Sivil toplumla yerel yönetim arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi de amaçlayan iklim okulunda, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, iş insanları ve kamu kurumları bir araya getirilmeye çalışılacak.

30 Nisan’da Kastamonu’da Yinelenecek

Dernek tarafında konuyla ilgili yapılan açıklamada, yerel halkın katılımının önemsendiği bildirildi. Eğitime katılmak için https://www.yesildusunce.org/zonguldak-ve-kastamonuda-iklim-okuluna-cagiriyoruz/ adresinde bulunan başvuru formunu doldurmanın yeterli olduğunun da bildirildiği açıklamada, aynı eğitimin 30Nisan’da Kastamonu’da yineleneceği de ifade edildi.

Filyos Vadisi Özelinde Ekip – Kampanya Çalışması Da Ele Alınacak

Eğitimde, Özge Doruk, Prof. Dr. Erdoğan Atmış, Naz Beykan, Selen, Ahmet Öztürk gibi isimler konuşmacı olarak yer alacak. Dayanışma ağlarını örmek, iklim afetlerine (sel, heyelan) karşı topluluk dayanışmasını sağlamak, Filyos Vadisi özelinde ekip – kampanya çalışması, bölgedeki kadın kooperatifleri örnekleri, kadın kooperatiflerinin tamamını kapsayan bir ağın oluşturulması gibi konuların da ele alınacağı değerlendirme yapılarak bundan sonrası üzerine sohbet de edilecek.

Reklam