29 yıllık yayın hayatıyla bölgenin özgür ve gür sesi olan Susma’nın 30 Eylül 2026 tarihli yeni sayısı (Sayı: 2130) okurlarıyla buluştu. Kentin ekonomik, siyasi ve sosyal nabzını tutan, gerçeği “Araştır… Soruştur… Konuş…” ilkesiyle sayfalarına taşıyan Susma, bu hafta da dopdolu içeriğiyle karşınızda.

İşte “Susma 30 Eylül Tarihli sayısından okuyabileceğiniz bu haftanın öne çıkan başlıkları:
- Kömür Kongresi’ne Bilim Değil, Siyasi Rövanş Damga Vurdu: 24. Uluslararası Kömür Kongresi’nin perde arkası tüm detaylarıyla Susma’da. Havzada 1,5 milyar ton rezerv varken üretimin 1 milyon tona sıkışması ve 30 yıllık plansızlık gölgede kalırken; Fener Lokali’nin tahliyesi ve Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın Vali Osman Hacıbektaşoğlu’na yönelik “istifa” çağrısıyla alevlenen iktidar-muhalefet çekişmesi manşetlerimizde.
- Zonguldak’ın 10 Yıllık Lojistik Yol Haritası: Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) ev sahipliğinde açıklanan 2026-2036 Zonguldak İli Lojistik Yol Haritası Raporu’nun çarpıcı sonuçları sayfalarımızda. Raporda, ilin asıl sorununun liman kapasitesi değil, kurumsal kopukluk ve “entegrasyon” eksikliği olduğu vurgulanıyor.
- Siyasette “Fon” ve “Pembe Köşk” Kavgası: Yeni Parti İl Başkanı Devrim Dural’ın iktidara yönelik “Pembe Köşk’e laf edeceğinize milyarlık vurgunun hesabını verin!” çıkışı ve AKP İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın “Bizi kendinizle karıştırmayın, gizli ajandanızı biliyoruz” şeklindeki sert yanıtı yerel siyasetin tansiyonunu yükseltti. Ayrıca Saadet Partisi’nden Burak Erol’un fon krizine dair “Paranın izi sürülmeli, birkaç istifayla dosya kapatılamaz” uyarıları da dikkat çekiyor.
- Emeklinin İsyanı Madenci Anıtı’nda Yankılandı: Borsa ve fon skandallarıyla milyarlarca liralık vurgunlar gündemdeyken, Tüm Emeklilerin Sendikası Zonguldak Şubesi’nin Madenci Anıtı önündeki feryadı gazetemizde. Emekliler, “Vurguncuya milyarlar, bize çürük meyve! Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz” diyerek iktidara ve Anayasa Mahkemesi’ne seslendi.
- Eğitimde Eşitsizlik ve Sendikal Mücadele: Eğitim Sen’den, köylerden taşımalı eğitimle gelen öğrencilerin ücretsiz servis sağlanmadığı için hafta sonu kurslarına (DYK) katılamamasına yönelik acil çağrı. Öte yandan, BES Zonguldak Şubesi’nin 11. Olağan Genel Kurulu’nda güven tazeleyen Hasan Fayız’ın kamu emekçilerinin yaşadığı yoksullaşmaya karşı verdiği mücadele mesajları gazetenizde.
- Kadınlar Kömürün Hafızasını İşliyor: Greenpeace Türkiye’nin, termik santrallerin gölgesinde yaşayan kadınların mücadelesini görünür kılmak için Zonguldak’ta 3 Ekim’de düzenleyeceği “Hafızayı İşlemek” nakış atölyesinin detayları Susma sayfalarında.
Kentin sorunlarına ayna tutan “Susma-Yorum” analizleri, “Tarihte Bu Hafta” köşesi ve sivil toplum kuruluşlarının güncel haberlerini okumak için https://susmagazetesi.com/ göz atabilir; “Gönüllü Okurların Desteğiyle Susma’yı Güçlendir, Sen De Güçlü Ol!” diyerek yerel basına sahip çıkabilirsiniz.

sitesinden daha fazla şey keşfedin
Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.
