CHP Zonguldak İl Başkanlığı, kentin ve maden işçilerinin yaşadığı sorunları Meclis gündemine taşımak üzere maden işçileriyle birlikte Ankara’ya çıkarma yapacağını duyurdu. Heyet, TBMM Grup Toplantısı’na katılacak ve ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile doğrudan görüşecek.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, yerin yüzlerce metre altındaki maden emekçilerinin haklı taleplerinin başkente taşınacağı bildirildi. Açıklamada, Zonguldak il örgütü ile maden işçilerinin Ankara temasları kapsamında hem TBMM kürsüsünden seslerini duyuracağı hem de parti yönetimiyle bir araya geleceği kaydedildi.
GRUP Toplantısına Katılıp Kılıçdaroğlu İle Görüşecekler
Program kapsamında maden işçileri ve il yöneticilerinden oluşan heyet, CHP’nin haftalık TBMM Grup Toplantısı’na katılım sağlayacak. Toplantının ardından işçiler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile özel bir görüşme gerçekleştirerek Zonguldak’ın ve maden ocaklarının acil çözüm bekleyen sorunlarını doğrudan aktaracak.
“Madencinin Sesi Tbmm Kürsüsünde Duyulmalı”
Zonguldak’ın Türkiye’nin taşkömürü ve alın teriyle büyüyen simge bir kenti olduğuna dikkat çekilen açıklamada, madencinin sesinin yalnızca ocaklarda değil, parlamentoda da yankı bulması gerektiği vurgulandı.
Açıklamada öne çıkan talepler ve çözüm bekleyen başlıklar şu şekilde sıralandı:
- Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) küçülmesinin önüne geçilerek yeniden güçlendirilmesi,
- Üretimi ve güvenliği aksatan kronikleşmiş işçi açıklarının giderilmesi,
- Madencilerin ağır çalışma koşullarının iyileştirilmesi,
- İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin eksiksiz hayata geçirilmesi,
- Zonguldak’ın ürettiği değerin ve emeğin karşılığını alması.
CHP Zonguldak İl Başkanlığı, “Maden işçimizin alın teri, Zonguldak’ın onurudur” mesajıyla yaptığı duyuruda, emekçilerin hak mücadelesinin Ankara’da kararlılıkla savunulacağını belirtti.

sitesinden daha fazla şey keşfedin
Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.
